Unii dintre constructorii de la salonul auto de la Geneva au renunțat la fetele îmbrăcate sumar

×
Codul embed a fost copiat

Fete frumoase îmbrăcate cât mai sumar care se sprijină de maşini noi. Ani la rând, a fost o imagine des întâlnită la saloanele auto.

Dar anul acesta, la evenimentul organizat la Geneva, mai mulţi constructori din domeniu au renunţat la idee pentru că nu vor să fie acuzaţi că tratează femeile ca pe nişte obiecte.

Sunt însă şi unii care au păstrat practica. Dar valul de feminism generat de mişcarea MeToo îşi face simţită prezenţa şi la standurile lor.

O plimbare printre standurile de la Salonul Auto de la Geneva arată că industria asociază încă destul de mult maşinile cu femeile frumoase. Spre deosebire de alţi ani însă, acum, numeroase modele sunt imbracate în rochii de seară lungi, cu decolteuri modeste sau chiar absente.

Susie Wolff, fost tehnician Formula 1: "Nu sunt extrem de motivată când văd femei împărţind fluturaşi ca de obicei sau stând lângă maşini. Dar cred că schimbări pozitive se produc totuşi."

Tatiana Calderón, tehnician de Formula 1: "A făcut parte din cultură atâţia ani. Dar cred că schimbarea se produce, cum am văzut în Formula 1, unde au decis ca startul curselor să nu mai fie dat de modele."

Sunt şi multe standuri unde locul modelelor a fost luat de angajaţii companiilor - atat femei, cat si barbati. Unii constructori recunosc că nu folosesc modele pentru a nu fi acuzaţi de misoginism.

Johan van Zyl, preşedintele Toyota Motor Europe: "Nu participăm la asta, nu folosim modele pentru a prezenta maşini într-un anumit mod. Sigur, putem folosi şi modele, dar nu vrem să le punem într-o lumină depreciativă."

Alţii susţin că pun accentul pe cunoştinţele celor care prezintă maşinile.

Torsten Mueller-Oetvoes, preşedinte Rolls-Royce: "Pentru mine e foarte important să avem specialişti. Cei de la stand trebuie să fie informaţi. Clienţii care vin se aşteaptă de la noi să le explicăm în mod adecvat prin ce se diferenţiază produsul nostru."

Dar astfel de exemple sunt prea putine, potrivit directorului revistei Autocar.

Jim Holder, director editorial Autocar: "E un mod acceptabil în lumea modernă de a-ţi prezenta compania? E o întrebare care trebuie pusă şi care are nevoie de un răspuns acum."

Salonul Auto de la Geneva isi inchide portile duminică.

Articol recomandat de sport.ro
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Citește și...
Maşini
Maşini "de epocă" care ating 500 km/h, prezentate la Salonul Auto de la Geneva

Pe lângă bolizii rapizi ca vântul şi maşinile cu design futurist, la salonul auto de la Geneva şi-a găsit loc şi un alt tip de autovehicule. Vorbim de autoturismele de lux, inspirate din modele de epocă sau din cele clasice, populare cu decenii în urmă.

Recomandări
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, marți, că pregătește dislocarea suplimentară a unei companii de infanterie în Kosovo.

"Batalioanele de carne" ale Rusiei. Putin a trimis în Ucraina unități disciplinare, așa cum a făcut Stalin în 1942 | VIDEO

Soldați indisciplinați, infractori sau bețivi fac parte din batalioane disciplinare din cadrul armatei lui Putin, cunoscute sub denumirea de "unități de asalt-Z".

„Ar fi o mare bucurie pentru Putin”. Soldații ucraineni, cuprinși de frica abandonului. Temerea trupelor Kievului
„Ar fi o mare bucurie pentru Putin”. Soldații ucraineni, cuprinși de frica abandonului. Temerea trupelor Kievului

„Ar fi o mare bucurie pentru Putin”. Trupele Kievului se tem că ar putea fi abandonate de SUA.