Seara de vis la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17
muzeu cluj

Muzeul de Arta Cluj-Napoca asteapta clujenii la „Nocturna muzeala”, care isi propune sa ofere publicului posibilitatea de a petrece o seara printre expozitiile muzeului.

 

Sambata, 26 aprilie 2014, publicul va avea acces la mai multe expozitii. La Galeria Nationala vor fi expuse cronologic opere de arta reprezentative pentru istoria artei romanesti. Alaturi de operele artistilor romani sunt expuse opere semnate de artisti de nationalitate maghiara, germana si evreiasca, ce au activat in Romania.

„Jubileu - Nicolae Maniu”, expozitia este parte a programului „Artisti de marca ai Clujului”, care isi propune sa puna in evidenta, in cadrul unor expozitii retrospective, creatia recunoscuta in plan national si international a unor artisti contemporani cu o influenta decisiva pentru conturarea profilului cultural actual al Clujului.

O alta expozitie pusa la dispozitia vizitatorilor este Tripticul „Lumea ca teatru"- Stefan Caltia. Muzeul de Arta Cluj-Napoca ofera ocazia singulara de a cunoaste una din cele mai importante 10 lucrari ale artistului Stefan Caltia, tripticul de mari dimensiuni „Lumea ca teatru”. In aceasta ambianta, sub genericul „De vorba cu Stefan Caltia”, sambata, 26 aprilie 2014, ora 17.00 va avea loc prezentarea cartii „I II III IV V VI VII povesti cu Stefan Caltia”. Evenimentul isi propune sa instituie un dialog intre public si Stefan Caltia, la care va participa ca invitat Adrian Papahagi, alaturi de Matei Caltia, Alexandra Mihali, curatori ai expozitiei si Calin Stegerean, director al Muzeului de Arta Cluj-Napoca.

Nu in ultimul rand va fi pusa la dispozitia cluejnilor si Expozitia de tapiserie „Barbati la razboi”, unde sunt prezentate lucrari ale artistilor Gheorghe Gogescu, Traian Stefan Boicescu, Vasile Dobre, Mihai Moldovanu, Nicolae Zambroianu si Ioan Deac Bistrita.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO