Satu Mare a fost desemnat Capitala Earth Hour 2014

Ultima actualizare: 19-04-2014 07:00
Earth Hour

Municipiul Satu Mare a castigat competitia din acest an pentru titlul de Capitala Earth Hour, dupa ce s-a remarcat prin actiunile de mediu organizate pe parcursul lunii martie, culminand cu evenimentul de Ora Pamantului din 29 martie.

Echipa Satu Mare a dat dovada de creativitate si dedicare, dar si de o foarte buna organizare, dat fiind faptul ca au implementat un plan de 27 de actiuni intr-un timp record de 9 zile; la care s-a adaugat evenimentul final Earth Hour din 29 martie, transmite organizatorul competitiei, WWF Romania.

In programul lor, castigatorii s-au concentrat pe actiuni de educare si informare a comunitatii prin diverse activitati practice si creative: de la ecologizari si plantari, la concursuri de proiecte de mediu si ateliere de confectionare de obiecte din materiale reciclate, expozitii, spectacole si prezentari.

Ei au realizat, de asemenea, o campanie de informare in oras pe tema reciclarii si au colectat de la cetateni 565 kg de deseuri de tip electrocasnice, PET-uri si hartie. Echipa a valorificat si oportunitatea data de Ziua Internationala a Apei, printr-o vizita la uzina locala de apa la care au participat 50 de elevi de scoala gimnaziala. Un alt punct din planul de actiuni al echipei care a impresionat a fost realizarea, de catre elevii Colegiului Ioan Slavici, a unei machete a Orasului Perfect: orasul Satu Mare in varianta ecologica, fara poluare. Elevii au tras un semnal de alarma si in legatura cu consumul de energie electrica, transformand o minge intr-o lampa functionala.

Echipa locala de campanie a fost formata din cinci entitati - Asociatia de Copii si Tineri ACT 4U (coordonator), Primaria Municipiului Satu Mare, Colegiul National Ioan Slavici, Colegiul National Mihai Eminescu si Colegiul Doamna Stanca.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO