Protest inedit. Muresenii solicita piste pentru biciclisti

Ultima actualizare: 11-09-2012 15:05

Peste 1.500 de iubitori ai sportului pe doua roti s-au reunit la Targu-Mures, intr-un mars al biciclistilor. Ei au vrut sa le atraga autoritatilor, dar si soferilor care obisnuiesc sa-i claxoneze insistent.

Cu mic, cu mare, peste 1500 de biciclisti si-au dat intalnire ieri in centrul orasului Targu Mures si au pornit, pedaland, intr-un mars pe strazi. Ei le-au cerut inca o data autoritatilor se faca piste speciale in oras, pentru ca plimbarile lor sa nu se mai transforme in curse periculoase printre masini.

Oamenii sunt nemultumiti ca nu au piste pentru biciclete si sunt in pericol de fiecare data cand circula printre masini ori pe langa trotuare. Printre pasionatii de miscare pe doua roti s-a numarat si fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

In marile orase europene, multi renunta la masini in favoarea mersului pe bicicleta, care este mult mai ieftin si totodata nu polueaza mediul. Ciclismul urban are beneficii si pentru sanatate, asta desigur daca nu inhalezi gazele de esapament ale masinilor printre care incerci sa te strecori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO