Jazz in the Park dezvolta la Cluj o serie de evenimente din iunie pana in noiembrie

22-06-2017 08:56


Jazz in the Park dezvolta la Cluj o serie de evenimente din iunie pana in noiembrie

Arta iese in strada la Cluj prin programul Jazz in the Street de vineri, 23 iunie si pana in 5 noiembrie.

Arta iese in strada la Cluj prin programul Jazz in the Street de vineri, 23 iunie si pana in 5 noiembrie.

Asociatia Fapte din Cluj, care a initiat festivalul Jazz in the Park, pregateste un intreg sezon de reprezentatii artistice stradale saptamanale cu muzicieni locali si internationali care vor incanta centrul orasului timp de 4 luni.

Programul Jazz in the Street debuteaza vineri, 23 iunie, pe bulevardul Eroilor, continua zilnic in saptamana Jazz in the Park, din 26 iunie-2 iulie, iar dupa festival vor avea loc spectacole saptamanale in fiecare zi de joi.

Prima reprezentatie Jazz in the Street din program va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 18:00 pe Bulevardul Eroilor, asta dupa ce anul trecut evenimentul a scos in strada mii de persoane, clujeni si turisti la Cluj pentru a se bucura de reprezentatiile artistice.

„Prima editie Jazz in the Street, organizata anul trecut, a fost un mare succes. Comunitatea a primit acest concept foarte bine, am avut si multi oameni care ne-au spus ca au venit din alte orase tocmai sa descopere centrul vechi al Clujului, presarat de momentele artistice pe care le-am pregatit. Vrem acum sa incercam sa facem mai multe pentru oras si pentru artistii stradali. De aceea, anul acesta vom avea un program de vara, nu doar un eveniment. Ne propunem ca arta stradala sa devina o normalitate pe strazile Clujului si sa existe pe viitor. Noi incepem cu un punct acum si speram ca in curand sa dezvoltam mai multe”, spune Alin Vaida, fondatorul Jazz in the Park.

Unul dintre invitatii speciali de la Jazz in the Street este percutionistul Dario Rossi, devenit viral cu inregistrarile in strada realizate in diverse capitale ale lumii. El foloseste in percutie obiecte reciclate: tigai, farfurii, linguri, galeti si face un show extraordinar pe strazile si stadioanele pe care concerteaza.

In octombrie Jazz in the Street va activa sase locuri din oras, intr-un circuit de redescoperire a centrului vechi prin arta performativa cu aproximativ 30 de artisti atat din tara cat si din strainatate.

Cum poti canta in strada la Jazz in the Street

Artistii care vor sa participe la Jazz in the Street, pentru una dintre saptamanile urmatoare, se pot inscrie pe www.jazzinthestreet.ro. Inscrierea in proiect se realizeaza continuu pana la finalul lunii octombrie.
Jazz in the Street e un proiect care isi propune sa incurajeze si sa sustina dezvoltarea artei stradale in Romania. Prima editie a avut loc in 23 aprilie 2016, a cuprins, timp de o zi, zeci de reprezentatii pe mai multe strazi din oras, iar invitati speciali au fost atunci solistul trupei Vita de Vie Adrian Despot si iluzionistul Cristian Gog.

Acum proiectul se dezvolta pe parcursul a patru luni, iar in fiecare saptamana vor avea loc reprezentatii pe Bulevardul Eroilor.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO