INEDIT. Pelicanul din brad. De trei zile, un pelican s-a mutat intr-o localitate din Mures

15-05-2012 13:45


Ultimul loc unde te-ai putea astepta sa vezi un pelican este varful unui brad! Si totusi, minunea s-a intamplat intr-o localitate din Mures, spre mirarea localnicilor.

De trei zile, pasarea pare sa se fi atasat de satul respectiv si este vazuta zburand incolo si incoace, iar cand vrea sa isi traga sufletul, poposeste pe varful bradului.

In satul Dataseni, pelicanul a devenit un adevarat punct de atractie. Multi sateni n-au mai vazut in viata lor o asemenea pasare, decat, poate, la televizor.

Specialistii spun ca pasarea este cu siguranta o raritate in Transilvania si chiar daca li s-a mai semnalat prezenta unor pelicani pe lacuri din zona, atasamentul acestuia fata de brad este ciudat.

Unii localnici se tem ca pasarea sa nu moara de foame, dar cum sa ajunga la ea, daca sta cocotata in bradul inalt de 15 metri?

„Acolo sta, am vrut sa-l dau jos, sa ii dau de mancare, dar nu stiu, pot sa ma urc pana acolo sa-i dau de mancare. Sa coboare si ii dau, ca am ce sa-i dau de mancare”, spune un localnic.
Ornitologii din Mures cred ca pasarea s-a ratacit de stol si spun ca vor trimite o echipa sa-i studieze comportamentul.

VIDEO PROTVPLUS.RO