Fotbalistii CFR-ului s-au distrat in Gibraltar cu macacii Barbary

Ultima actualizare: 19-01-2013 07:05
Gabi Muresan

Campioana se distreaza - vremea buna din sudul Spaniei i-a determinat pe sefii CFR-ului sa organizeze o mini-excursie pentru fotbalisti.

Destinatia excursiei a fost Gibraltarul, teritoriu britanic aflat la aproximativ 60 de kilometri sud de Marbella, loc in care fotbalistii si-au petrecut aproape toata ziua de ieri. Excursia a inceput cu vizita Stancii Gibraltarului, principalul obiectiv turistic al fasiei de pamant de nici 7 kilometri patrati. Acolo, campionii au dat peste familiile de macaci Barbary, fara coada. Primatele s-au grupat in jurul fotbalistilor si, invatate cu turistii, le-au sarit in spate sau pe umeri pentru a cersi mancare.

Fara sa fie violenti, macacii au stat la poze cu Panin, Rada si Bus, insa au avut probleme mari cu Gabi Muresan. Motivul tine de podoaba capilara a mijlocasului sau, mai degraba, de lipsa acesteia, pentru ca maimutele foloseau parul pentru a-si mentine echilibrul. "Hai sa vedem daca sunt intr-adevar destepte maimutele astea, sa vedem cum se descurca cu Gabi", s-au amuzat colegii acestuia. Pana la urma, o singura maimuta a reusit "performanta", sprijinindu-se de capul lui Muresan.

Obiective militare si shopping ieftin

Turul Stancii Gibraltarului s-a incheiat cu o vizita in galeriile sapate in munte, acolo unde British Royal Navy si-a plasat tunurile pentru apararea teritoriului cucerit la inceputul secolului al 18-lea. Excursia organizata s-a terminat imediat ce grupul a ajuns in varful Stancii, loc din care se poate vedea Marocul, peste Stramtoarea Gibraltar. Ziua s-a terminat la cumparaturi, aleea comerciala din Gibraltar oferind turistilor preturi foarte mici datorita unui regim de taxare unic pentru companiile controlate de non rezidenti, de 10% din profit. Astfel, o sticla de whisky costa in jur de 8 euro, un pachet de tigari aproape 2,5 euro, iar o masa pentru doua persoane la un restaurant maximum 20 de euro.

230 de macaci Barbary populeaza Stanca Gibraltarului, hranirea si ingriijirea acestora fiind responsabilitatea autoritatilor locale

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO