Efectele victoriei de la Braga pentru CFR: Meciul cu United e decisiv pentru primul loc in grupa

andone

CFR Cluj va disputa marti al doilea meci din faza grupelor Champions League, impotriva englezilor de la Manchester United, favorita grupei H, din care mai fac parte Sporting Braga si Galatasaray.

Dupa succesul din prima runda, 2-0 la Braga, clujenii sunt luati in serios de "diavoli" si de presa internationala, care scrie ca invingatoarea din meciul care va avea loc in Gruia isi va depune candidatura pentru primul loc al grupei.

Cu toate acestea, felul in care echipa lui Andone s-a impus in meciul din Portugalia nu sperie, cifrele meciului cu Braga aratand ca disputa a fost transata de echipa care a stiut sa profite mai bine de gaurile din defensiva adversa si ca doar norocul a facut ca poarta lui Felgueiras sa ramana intacta.

"CFR a avut noroc sa castige cu 2-0 in primul meci al grupei. Au marcat rapid doua goluri in prima repriza prin Bastos, dupa care Braga a dominat partida si a ratat 23 de ocazii, avand o posesie de 65 de procente. Daca CFR Cluj vrea sa faca un meci mare si contra lui United, ar trebui nu doar sa faca un joc foarte bun din punct de vedere tactic, dar si sa comita mai putine faulturi. Contra Bragai au comis 19 faulturi, iar in ultimele 3 meciuri au avut cate 15 faulturi", scrie cunoscutul site Bleacher Report.

Aceeasi sursa le spune clujenilor si unde pot insista pentru a produce o noua surpriza in Liga Campionilor: "Vidic s-a accidentat la genunchi si va avea nevoie de operatie. el se alatura astfel pe lista indisponibililor, care ii mai cuprinde pe Chris Smalling si Phil Jones, de aceea Sir Alex Ferguson ii va folosi la Cluj pe Ferdinand si Johnny Evans in centrul defensivei. Acesta va fi o bresa pe care CFR va ccauta s-o exploateze. In atac, Rooney abia a revenit dupa accidentarea la genunchi suferita in august contra lui Fulham. El nu este la capacitate maxima, de aceea nu ar fi indicat pentru United sa inceapa cu el in primul 11 in locul lui Danny Welbeck sau Chicharito".

Citește și
CFR Cluj
Un motiv in plus pentru care CFR va fi o forta in Europa
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

In final, jurnalistii de la Bleacher Report ii ofera si cateva sugestii tactice lui Ioan Andone:

"Contraatacul este foarte important pentru CFR. Daca ii pot prinde pe cei de la Manchester United pe contra, pot profita de ezitarile unei defensive greoaie. Tactica si disciplina sunt de asemenea atuuri ale romanilor. Asta presupune sa nu comita multe faulturi si sa tina posesia cat mai mult posibil. Daca nu se vor tine de acest plan, United nu va avea probleme sa obtina un succes facil. Pronosticul nostru: 3-1 pentru Manchester United".
 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Surpriza de proportii la Cluj: un jucator al CFR-ului, convocat la nationala
Surpriza de proportii la Cluj: un jucator al CFR-ului, convocat la nationala

Transferurile din aceasta vara incep sa dea roade, iar unul dintre cei care impresioneaza este Matias Aguirregaray.

Un motiv in plus pentru care CFR va fi o forta in Europa
Un motiv in plus pentru care CFR va fi o forta in Europa

CFR Cluj a ales alta cale decat cea a granzilor din Romania. Proiectul pus la cale de ani buni de catre ardeleni incepe sa dea roade nu numai la nivelul rezultatelor, ci si pe piata transferurilor.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.