Cei mai frumosi caini din lume s-au intalnit la Targu Mures

30-09-2012 11:57


Peste o mie de caini s-au intalnit la sfarsit de saptamana la Targu Mures, la una dintre cele mai mari expozitii chinologice din tara. Unii au calatorit zile intregi sau au zburat cu avionul mii de kilometri pana sa ajunga la noi.

Explicabil asadar de ce au avut nevoie de o sedintza prelungita de infrumusetare, inainte sa apara in fata juriului.

Hipodromul din Targu Mures, s-a transformat intr-un imens salon de frumusete. Faceti cunostiinta cu Lucky, un Pomeranian de patru ani, venit la Targu Mures tocmai din Thailanda. Dupa asa un drum lung, un rasfat de cateva ore de periat, pudrat labutele si masaj - a picat numai bine.

"Este pe locul intai in Thailanda la rasa lui. In anumite tari nu iti este permis sa pui cosmetice pe caine, dar folosim pudra in asa fel incat sa nu para fals, sa para natural ", spune stapanul lui Lucky

Stapanii cainilor din Finlanda sunt obisnuiti cu frigul, iar vremea de la noi i-a facut sa sufere in adevaratul sens al cuvantului.

La expozitia de la Targu Mures, au participat peste o mie de caini, din 200 de rase.

"Avem concurenti din tari foarte indepartate: America, America de Sus chiar din Columbia, din Thailanda avem o concurenta. Sunt oameni care au auzit de expozitia noastra si vin mii de kilometrii ca sa participe " declara Toma Romulus, organizatorul evenimentului.

Cei mai multi dintre caini nu vor pleca prea repede din Romania, pentru ca stapanii vor sa-i mai prezinte la un concurs: peste cateva zile, in capitala are loc cea de a patra expozitie internationala canina, Bucharest Winner 2012.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO