Exemplul dat de batranii care nu se resemneaza cu o pensie modesta si aleg sa lucreze si la 80 ani

×
Codul embed a fost copiat

Batranetea nu reprezinta o piedica pentru bunicii care, dupa 8 decenii de viata vor sa isi duca traiul cu demnitate. Ca sa stranga bani pentru mancare si medicamente, multi continua sa munceasca si ofera o lectie impresionanta.

In judetul Bistrita Nasaud, zeci de batrani vin de la kilometri distanta cu desaga in spate sa vanda legume pentru care au muncit un an intreg. Nu isi permit sa inchirieze o taraba, dar pentru cativa lei ocupa un loc pe asfalt, langa comercianti si isi pot imbia clientii cu marfa obtinuta cu mari eforturi.

Batranii se trezesc cu noaptea in cap, isi pregatesc sacii cu marfa si pornesc spre piata, sa prinda un loc. Bunica Saveta are 84 de ani si vine la targ cu oua si lapte. Strabate pe jos 10 km. Nu are pensie, asa ca asta este singura modalitate sa castige bani pentru un trai decent.

In aceeasi situatie se afla si doamna Dochia. La 73 de ani, in timpul verii a trudit zi lumina in gradina, apoi a scos legumele la vanzare, pentru o bruma de castig. Batranele cu vorba blanda si chipul brazdat de greutati si-au facut cativa clienti fideli, care le cauta mereu. Pentru aceste bunici, lupta pentru supravietuire incepe in fiecare zi, in zori, iar singura lor "arma" este vointa.
 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Doi batrani s-au batut in plina strada in Cluj-Napoca
Doi batrani s-au batut in plina strada in Cluj-Napoca

Lipsiti pare-se cu totul de intelepciunea varstei, doi barbati care par sa fie pensionari s-au incaierat la Cluj, in plina strada. Din pacate, persoanele care au asistat la scena nu au avut nicio reactie.

Au muncit o viata, dar la batranete nu au ce manca
Au muncit o viata, dar la batranete nu au ce manca

In vreme ce noi ne pregatim de sarbatori, facem planuri si liste cu daruri, altii traiesc drame nestiute. Batrani singuri, cu pensii de mizerie, sau chiar fara niciun venit, se zbat intr-o saracie lucie si rabda de foame, zi de zi.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.