Astazi se alege noua conducere a Organizatiei Internationale a Romilor

Ultima actualizare: 11-04-2013 06:59

250 de reprezentanti ai romilor din 35 de tari participa zilele acestea, la Congresul Mondial al Romilor, desfasurat pentru prima data in Romania. Lucrarile sunt conduse de Florin Cioaba, care ieri i-a avut invitati pe Elena Basescu si pe Vadim Tudor.

 

Evenimentul a inceput ieri dimineata cu o slujba tinuta la biserica romilor din Sibiu. Pentru ca pe 8 aprilie este Ziua Internationala a Romilor, dupa slujba enoriasii au plecat intr-o procesiune in memoria victimelor Holocaustului si au aruncat coronite de flori in raul Cibin.

Cei care participa la acest congres militeaza pentru cresterea tolerantei si incetarea abuzurilor fatza de tigani. “Eu ii numesc tigani, dar ii iubesc pentru ca eu am copilarit cu ei. Am copilarit in mahalaua muncitoreasca a Rahovei, am mancat din aceeasi strachina cu multi copii de tigani”, a spus europarlamentarul Vadim Tudor.

Prezenta si ea la congresul romilor, fata cea mica a presedintelui a primit in dar papusa traditionala a romilor si a vorbit despre sarcina, aflata deja in luna a patra.

Lucrarile Congresului vor continua astazi, cand se va alege noua conducere a Organizatiei Internationale a Romilor. Florin Cioaba, in prezent vicepresedintele organizatiei, candideaza astazi la functia de presedinte.

El a propus ca tiganii sa aiba legitimatii speciale, pe care sa fie trecuta tara din care provin, insa multi reprezentanti ai romilor sustin ca masura este una discriminatorie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO