Spitalul judetean Arad, inglodat in datorii. Vezi de cand sunt cele mai vechi facturi neplatite

12-10-2012 12:11


spitalul judetean arad

 Situatie grea la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, unde datoriile ajung deja la zece milioane de lei, pentru utilitati, mancare si medicamente.

 Managerul unitatii, Teodora Olariu, spune ca cele mai vechi facturi neachitate sunt din 2007, in special pentru utilitati. In aceste conditii, Consiliul Judetean, care are in subordine unitatea medicala, a cerut Guvernului sprijin pentru plata arieratelor.

Prefectura Arad a anuntat, astazi, ca Guvernul a alocat spitalului aproape 2,7 milioane de lei pentru plata unor datorii, iar banii ar urma sa ajunga in zilele urmatoare.

Sunt bineveniti, insa datoriile noastre sunt de trei ori si jumatate mai mari. Vom plati datoriile istorice si speram sa ajungem cu facturile la nivelul anului 2011. Din pacate, insa, suntem la inceput de sezon rece si vor veni alte facturi costisitoare la intretinerea unitatii”, a spus Olariu.

Desi reprezentantii spitalului afirma ca sunt asigurate medicamentele, unii pacienti internati afirma ca in ultimele saptamani au fost trimisi la farmacii pentru a-si cumpara anumite produse, de la calmante la anumite tipuri de pansamente.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO