Panica pe DN7, dupa ce un TIR a intrat intr-un autobuz plin cu muncitori. Cinci persoane au fost ranite

04-03-2014 12:07


 A fost panica in aceasta dimineata intr-un autobuz plin cu navetisti, din judetul Arad, care a fost lovit in spate, de un TIR.

Din primele cercetari facute de politisti, soferul camionului nu a respectat distanta regulamentara si nu a mai apucat sa franeze. In urma impactului, cinci pasageri au fost raniti.

Accidentul s-a petrecut pe DN 7, putin dupa ora 6:00. Autobuzul era plin de muncitori care trebuiau sa ajunga la o fabrica de cablaje auto din Arad. La un moment dat, in localitatea Sambateni, soferul autobuzului a fost nevoit sa reduca viteza, deoarece in fata sa se formase o coada de masini. TIR-ul care venea din spate, nu a pastrat insa distanta. Soferul camionului a incercat sa evite in ultimul moment un impact violent si a tras de volan stanga. Cu toate acestea a lovit partea din spate a autobuzului, care a fost serios avariata. Cinci pasageri care se aflau inauntru au fost raniti. La fata locului au ajuns mai multe ambulante care i-au preluat imediat pe raniti.

Ambii soferi au fost testati imediat ce politistii au ajuns la locul accidentului. Nici unul dintre ei nu consumase alcool. Soferul TIR-ului a recunoscut ca nu a pastrat distanta regulamentara.

In momentul impactului, oamenii s-au speriat. S-au spart geamuri, iar caroseria autobuzului a fost sifonata. Cinci persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, insa doar doua au ramas sub supravegherea medicilor, la Spitalul Judetean din Arad.

TIR-ul era incarcat cu cutii de viteza pentru autoturisme si o parte din marfa a fost imprastiata pe marginea drumului. Marfa era asigurata. Soferul autocamionului ar putea sa ramana fara permis. Din cauza accidentului, traficul a fost blocat pe o banda pe DN7, timp de aproape o ora.

 

 

Tags: accident, tir, arad,

VIDEO PROTVPLUS.RO