O noua amanare in procesul pentru terenurile satului Nadas. Cum motiveaza judecatorii

Ultima actualizare: 29-03-2014 06:58
sat

 Procesul prin care se cere revizuirea sentintei din 2006 care improprietarea o singura familie cu toate terenurile satului Nadas are sanse sa se intinda pe o lunga perioada de timp.

 Revizuirea sentintei este ceruta de Prefectura Arad, care a solicitat si stramutarea procesului in alt judet, pentru a nu plana suspiciuni asupra magistratilor locali, cum a fost cazul la Ineu, unde doi judecatori implicati in restituirile de la Nadas au fost arestati pentru fapte ce au legatura insa cu alte procese.

Pentru a doua oara, Judecatoria Fagaras a amanat, astazi, sa ia in discutie aceasta cauza, pentru ca dosarul cu sentinta prin care familia Colteu a fost improprietarita se afla inca la procurorii DNA, care au inceput cercetari.

Lucian Cozma
, purtator de cuvant Prefectura Arad: “Noi am solicitat suspendarea procesului pe perioada anchetei procurorilor anti-coruptie, dar judecatorii au respins cererea si au luat decizia de a astepta revenirea dosarului original de la DNA. Un nou termen de judecata a fost fixat pentru 28 mai”.

Si la termenul din 26 februarie, magistratii din Fagaras au amanat judecarea cauzei, motivand ca nu au primit dosarul cu recursul in cazul primei cereri de revizuire a sentintei, cerere ca a fost respinsa anul trecut de Tribunalul Arad.

Restituirea satului Nadas ar fi fost facuta prin abuz in serviciu. Procurorii DNA fac perchezitii in judetul Arad

Proprietarii terenurilor satului Nadas au contestat sechestrul pus de DNA. Cum au raspuns judecatorii

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO