Note rusinoase pentru zeci de aradeni care au vrut un loc la catedra. Rezultatele la titularizare


Ultimul update: Joi 08 August 2013 06:48
Data publicarii: Luni 05 August 2013 14:17
Categorie: Arad
profesori, examen titularizare

Un sfert dintre cei care au vrut sa ajunga la catedra si au participat la examenul de titularizare, in judetul Arad, nu au obtinut nici macar nota cinci, promovabilitatea fiind de 74 la suta.

Potrivit rezultatelor exemenului de titularizare, publicate astazi de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad, dintre cei 723 de candidati carora li s-au evaluat lucrarile, 185 au obtinut note sub cinci, astfel ca nu vor putea preda nici ca suplinitori.

Majoritatea celor respinsi au note de 1, 2 si 3, fiind inregistrate 20 de note de 1, 45 note de 2 si 70 de note de 3.

Au sansa sa prinda o catedra ca suplinitori 219 candidati care au obtinut note intre 5 si 7.

Nota 7 sau peste, cat este necesar pentru titularizare, au obtinut 319 de candidati, adica mai putin de jumatate, insa pentru acestia nu exista decat 136 de posturi complete, astfel ca majoritatea vor preda tot ca suplinitori, la fel ca si cei cu note mult mai mici.

Au fost inregistrate si trei note de 10, doua la Filosofie, Logica, Argumente si Comunicare si una la Istorie.

Potrivit ISJ Arad, pentru examenul de titularizare s-au inscris si au avut dosare validate 847 de candidati, insa la proba de saptamana trecuta au absentat 80, in timp ce 44 s-au retras dupa ce au primit subiectele.

In judet exista doar 136 de posturi complete titularizabile, la care se mai adauga 30 de catedre incomplete. Pentru suplinitori, exista 277 de posturi complete si 686 incomplete, toate fiind cu o viabilitate mai mica de patru ani.

Cea mai mare concurenta este pentru o singura catedra de limba romana disponibila, pentru care s-au inscris la titularizare 93 de dascali.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO