Medicii de familie din Arad nu vor sa distribuie cardurile de sanatate: "Nu suntem functionari"

17-07-2013 12:29

card de sanatate

 Judetul Arad va fi primul unde pacientii asigurati vor primi cardurile de sanatate, pana la sfarsitul lunii urmand sa fie tiparite si personalizate 300.000 de bucati.

 Anuntul a fost facut ieri de catre conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, care a precizat ca pana la finele anului vor fi produse 7,5 milioane de carduri, insa care vor fi distribuite abia de anul viitor, prin intermediul medicilor de familie.

Totusi, medicii de familie din Arad au reactionat deja la acest anunt, fiind decisi sa nu participe la distribuirea cardurilor, afirmand ca nu intra in atributiile lor.

Aceasta pozitie a fost exprimata astazi, de catre presedintele interimar al Patronatului Medicilor de Familie din Arad, Adrian Darabantiu, in organizatia pe care o conduce fiind membri jumatate dintre medicii de familie din judet.

Potrivit lui Darabantiu, medicii “nu vor sa devina functionari publici si nu sunt angajati sau subordonati ai CJAS”.

Adrian Darabantiu, presedinte interimar PMF Arad: “Vom folosi aceste carduri, nu avem nimic impotriva lor, dar nu le vom distribui. Cardurile ar putea fi trimise asiguratilor prin posta sau prin alte modalitati. Noi nu am facut o facultate de medicina ca sa ne transformam in functionari, menirea noastra e sa consultam pacientii”.

PMF Arad isi va anunta pozitia pe cale oficiala la CJAS Arad.

Primul roman care a primit cardul de sanatate: “Il las stranepotilor. E bun si la medic”
 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO