FOTO. Doua tramvaie s-au ciocnit in Arad. Un pasager si un vatman au fost raniti

01-08-2013 16:01


accident tramvai

 Panica printre pasagerii din doua tramvaie care s-au ciocnit, cu putin timp in urma, pe Calea Aurel Vlaicu din Arad.

 Cele doua garnituri circulau in acelasi sens, insa vatmanul care conducea tramvaiul din spate nu a pastrat distanta corespunzatoare, iar cand primul vatman a franat brusc, intre cele doua garnituri a avut loc o coliziune puternica.

Socul impactului i-a speriat pe pasageri, iar o femeie chiar a fost ranita, fiind preluata cu o ambulanta de la locul accidentului. Pasagera era in al doilea tramvai, al carui vatman a fost si el ranit de la cioburile parbrizului, insa acesta a preferat sa ramana la fata locului pentru a da declaratii politistilor.

Niciunul dintre vatmani nu consumase alcool, dupa cum reiese din testele facute de catre politisti la fata locului. Vinovat de producerea accidentului este considerat vatmanul tramvaiului care venea din spate si care a si recunoscut ca circula cu 30 de kilometri la ora si nu a fost atent.

Petru Cuvineanu
, director tehnic Compania de Transport Public Arad: “Se pare ca vatmanul nu a pastrat distanta in mers si, pe fondul neatentiei, a lovit garnitura din fata. Se face ancheta interna pentru ca trebuie sa recuperam cumva pagubele, avand in vedere ca doua vagoane nu mai sunt utilizabile o vreme”.

Din cauza accidentului, circulatia tramvaielor a fost data peste cap intre UTA si Fortuna, numeroase garnituri fiind blocate pe sine, iar calatorii fiind nevoiti sa plece pe jos sau cu alte mijloace de transport.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO