Dosar cu autori necunoscuti in cazul furtului de motorina din curtea Vamii Arad

04-10-2013 14:17


rezervoare, Vama Arad

 Misiune grea pentru anchetatorii aradeni, care trebuie sa stabileasca cum au disparut peste 70 de tone de motorina si pacura din curtea Biroului Vamal Arad.

 Parchetul de pe langa Judecatoria Arad a preluat cazul, fiind constituit un dosar de cercetare pentru furt si rupere de sigilii, dar cu autori necunoscuti.

Flavius Chis
, procuror: “A fost constituit un dosar in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt si rupere de sigilii, constand in aceea ca, in perioada mai 2011 – septembrie 2013, prin ruperea sigiliilor, ar fi fost sustrasa cantitatea de aproximativ 73 de tone de pacura si motorina din trei autocisterne aflate in curtea Biroului Vamal Arad”.

Procurorii audiaza mai multe persoane, de la salariati ai Biroului Vamal, la paznicii firmei angajate sa aiba grija ca de cisterne sa nu se atinga nimeni.

Surse din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara afirma ca s-a dispus un control intern la Vama Arad, pentru a se stabili daca exista angajati implicati in disparitia carburantilor.

Conform surselor citate, cele trei autocisterne aveau sigiliile intacte la momentul aducerii lor in curtea Biroului Vamal Arad.

Au disparut 70 de tone de carburanti din incinta Vamii Arad. Autoritatile au intrat in alerta
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO