Cum a vrut sa scape de plata TVA: a declarat ca a vandut carne in Ungaria,dar a livrat marfa in tara

24-08-2012 13:06


euro, ZF

 Tranzactiile de marfuri in cadrul Comunitatii Europene sunt scutite de TVA, iar un patron aradean s-a gandit se foloseasca de acest lucru. A declarat asadar tranzactii fictive in Ungaria cu marfuri livrate, de fapt, in Romania.

 Patronul a fost prins la un control al Garzii Financiare, la care comisarii au gasit facturile privind livrarea de carne congelata de pui si de porc in tara vecina, dar nu a gasit si documentele de transport sau alte acte care sa dovedeasca ca marfa a ajuns la destinatie.

Dupa cercetari aprofundate, s-a stabilit ca patronul aradean livrase, in ultimele trei luni, marfurile la firme din Romania, sustragandu-se astfel de la plata a 150.000 de euro catre statul roman, reprezentand TVA.

Firma a emis facturi care consemnau livrari intracomunitare fictive, fara a detine dovezi ca bunurile au parasit teritoriul national. Din aceste motive, scutirile de TVA declarate in contabilitate erau fictive”, a declarat comisarul-sef Sorin Cirti.

Imediat ce a fost prins, patronul a platit integral suma datorata, insa pe numele sau a fost depusa, totusi, o sesizare penala la Parchet, fiind acuzat de evaziune fiscala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO