A început amenajarea secțiilor de votare în școli. Cursurile se suspendă în unele unități


Ultimul update: Vineri 22 Noiembrie 2019 09:47
Data publicarii: Vineri 22 Noiembrie 2019 07:51
Categorie: Alegeri Prezidentiale 2019

Pregătirile pentru turul doi al alegerilor prezidențiale au intrat în linie dreaptă. În secțiile de votare din țară este forfotă mare pentru că sunt montate cabinele și urnele.

Românii din țară sunt așteptați la urne duminică, începând cu ora 7.

Muncitorii de la primăria din Galaţi au început încă de miercuri să monteze cabinele de vot şi să aducă urnele - acolo unde a fost posibil. Iar experienţa din primul tur al alegerilor şi-a spus cuvântul. Structurile metalice uşoare au fost asamblate în mai puţin de un sfert de oră.

Unele şcoli şi grădiniţe care au şi alte spaţii în care pot fi ținute cursurile vineri, au eliberat din timp sălile care vor deveni duminică secţii de votare.

Radu Dondera, administrator liceu: "Au fost relocați în alte săli care sunt disponibile şi se pot ţine cursurile acolo. Este vorba despre nişte laboratoare în care se intră în funcţie de orar şi nu sunt cursuri în permanenţă acolo."

Vasile Onofrei, primăria Galaţi: "Am început încă de dimineaţă, de la ora 8-9, în funcţie de cum găsim înţelegere la unităţile de învăţământ, astfel încât sălile să fie libere pentru a putea amplasa cabinele de vot."

Marius Grama: "Cele mai multe secţii de votare au fost deja amenajate în judeţul Galaţi. Sâmbăta vor fi aduse materialele electorale, adică buletinele de vot, stampilele şi celelalte care sunt necesare pentru bună desfăşurare a scrutinului. Iar duminică, începând cu ora 7, toţi alegătorii sunt aşteptaţi la vot."

Pregătirile sunt în toi şi în Bucureşti. Din cele 418 şcoli din Capitală, 250 vor fi secţii de votare. Dintre acestea, în 9 nu se țin cursuri. Dar este posibil ca măsura să se aplice doar la unele clase. Copiii vor recupera orele pierdute după un program stabilit de fiecare școală în parte.

În alte 92 de unităţi de învăţământ orarul va fi modificat - se scurtează durata cursurilor şi a pauzelor.

Românii din țară pot vota la secţia de care aparţin. Doar în cazul în care nu se află în localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa pot vota la orice secţie.

Cele nouă unităţi de învăţământ care vor avea cursuri suspendate sunt: Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", Şcoala Gimnazială Herăstrău, Şcoala Gimnazială "Nicolae Titulescu", Şcoala Gimnazială nr. 7, Şcoala Gimnazială nr. 179, Şcoala Gimnazială nr. 184, Liceul "Waldorf", Şcoala Gimnazială nr. 156.

Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Cum arată buletinul de vot
Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Care este procedura de votare
Alegeri prezidențiale 2019, turul 2. Prezența la vot, procedura de votare
VIDEO PROTVPLUS.RO