ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Reactiile personalitatilor din Romania. Tiriac: Cei care nu voteaza n-au dreptul sa deschida gura

×
Codul embed a fost copiat

www.StirileProTv.ro centralizeaza reactiile tuturor liderilor politici si a personalitatilor din Romania care voteaza pe 11 decembrie pentru alegerea unui nou Parlament, pentru urmatorii 4 ani.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Incepand cu ora 07:00, cand s-au deschis urnele de vot, puteti urmari pe alegeri.stirileprotv.ro informatii actualizate la fiecare 10 minute despre prezenta la urne pe judete, incidente din sectiile de votare, reactii din diaspora si rezultate exit-polluri. 

CLICK AICI pentru Harta cu Prezenta Vot - Alegeri Parlamentare 2016

CITITI in acest articol - declaratiile urmatorilor lideri politici si personalitati publice:
- Klaus Iohannis
- Dacian Ciolos
- Liviu Dragnea
- Traian Basescu
- Calin Popescu Tariceanu
- Gabriela Firea

- Dragos Tudorache
- Daniel Chitoiu

- Alina Gorghiu
- Nicusor Dan
- Victor Ponta
- Marian Munteanu
- Kelemen Hunor

- Elena Udrea
- Fostul ministru al
 Justitiei Robert Cazanciuc
- Catalin Chereches, primarul aflat in arest la domiciliu

Citește și
vot
Incidente ALEGERI PARLAMENTARE 2016. MAI: 99 de sesizari privind infractiuni; 11 contraventii si 16 persoane cercetate
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat ca alegerile de astazi pot schimba destinul Romaniei. Quintus, in varsta de 99 de ani, a venit la sectia de vot ajutat de doi colegi de partid.

Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL: "Sunt aici pentru ca socotesc ca tara, noi toti, romanii, ne gasim intr-un moment de mare raspantie. Cred ca ziua de asta zi poate sa schimbe intr-un fel sau in altul destinul acestei tari in care traiesc de o suta de ani. (...) Totul depinde de intelepciunea si mai ales de prezenta alegatorilor nostri.'

La sectia de la liceul Jean Monnet din Capitala, a votat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Ion Iliescu: "Eu cred ca in primul rand e interesul fiecaruia sa fie prezent la vot. Sa vada imbunatatindu-se ceva, prezenta la vot este obligatorie.''

La urne a fost si Ion Tiriac. Omul de afaceri a declarat ca doar cei care vor vota duminica vor putea sa le ceara explicatii mai tarziu parlamentarilor.

Ion Tiriac: ''Speram ca dupa 27 de ani, tot ce ne imbolnaveste in ziua de astazi, vor gasi ei medicamentul necesar sa mergem inainte.

Cel care nu merge la vot inseamna ca nu are dreptul nici macar sa scoata o vorba in viitor. De asta-i votezi. Buni, rai sau medii, dar pe cei care ii votam, asteptam sa isi faca treaba, dar cei care nu voteaza nu au dreptul sa deschida gura.''

Elena Udrea: "Am votat pentru un Parlament cu oameni de onoare"

Candidatul independent la Camera Deputatilor Elena Udrea afirma ca a votat pentru 'un Parlament si o clasa politica cu oameni de onoare'.

 

"La Camera Deputatilor, am votat pentru o Romanie fara frica, o Romanie curajoasa, pentru un Parlament de oameni mai curajosi decat cei care au fost pana acum. Am votat pentru un Parlament si o clasa politica cu oameni de onoare. Avem nevoie de curaj, de onoare si de responsabilitate mai mare. La Senat, am votat pentru cel care si-a dedicat ultimii 20 si ceva de ani Romaniei, cu convingerea ferma ca este cel care stie cum sa salveze in acest moment, sa scoata Romania din situatia in care se afla", a spus Udrea, duminica, dupa ce si-a exercitat dreptul la vot.

Cazanciuc (PSD): Am votat cu speranta unui dialog intre cele trei puteri

Fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc a declarat ca a votat la parlamentare cu "speranta unui dialog intre cele trei puteri", pentru o guvernare "pentru oameni, nu pentru statistici".

"Am votat cu speranta unui dialog intre cele trei puteri, pentru ca legea sa sprijine cu adevarat vietile oamenilor, nu sa ii incurce", a afirmat pentru AGERPRES Robert Cazanciuc, candidat la functia de senator in circumscriptia Bucuresti din partea PSD.

El a apreciat ca dialogul este solutia atunci cand legea nu mai corespunde.

"Am adoptat dupa 1989 zeci de mii de acte normative, multe dintre ele neclare sau chiar contrare. Este imposibil sa ceri unui om sa le cunoasca. Atunci cand legea nu mai corespunde trebuie un dialog pentru gasirea unor solutii. Este foarte multa energie pozitiva, energie creativa in aceasta tara, trebuie doar pusa in valoare cu buna-credinta si responsabilitate", a aratat acesta.

Robert Cazanciuc a mai spus ca a votat pentru o guvernare "pentru oameni, nu pentru statistici".

"Am votat pentru o guvernare pentru oameni, nu pentru statistici, pentru ca cei doi copii ai mei sa isi doreasca sa traiasca frumos in tara lor", a adaugat fostul ministru al Justitiei.

Catalin Chereches, primar ales al municipiului Baia Mare: Am votat pentru un Parlament echilibrat

Primar ales al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, aflat in arest la domiciliu de mai multe luni de zile, si-a exprimat duminica votul solicitand urna mobila.

Dupa exercitarea votului, Chereches a declarat presei ca a votat pentru un Parlament care sa fie echilibrat, in favoarea romanilor.

"Mi-am exercitat dreptul de vot, chiar daca unii nu si-au dorit acest lucru si intr-un anumit mod mi-a fost ingradit dreptul de a-mi exercita votul intr-un mod direct la sectia de vot. (...) Astazi am votat nu pentru un partid politic care sa conduca Romania, ci am votat pentru romanii care trebuie sa beneficieze de respect din partea Parlamentului Romaniei, un Parlament care sa fie echilibrat si in favoarea romanilor si nu in favoarea celor care stau la usa Romaniei pentru a ne indica diverse reguli despre cum sa ne manifestam noi ca si stat si popor. Cred ca este un moment important mai ales ca pana in 2018, momentul istoric in care vom sarbatori 100 de ani de la formarea statului roman, acesta este Parlamentul cu care vom merge inainte. Astept ca acest Parlament sa ofere Romaniei un Guvern asa cum romanii isi doresc" , a declarat Catalin Chereches.

El a mai spus ca votul prin care romanii isi aleg noul Parlament reprezinta sacrificiul celor care s-au jertfit in decembrie 1989, pentru libertatea tarii.

"Cred ca votul meu este un vot intr-un fel acordat cu sange. Acordat cu sange pentru ca am facut foarte multe eforturi pentru a-mi exercita acest drept de vot. M-am sacrificat foarte mult pentru acest lucru si ma gandesc ca mai avem foarte putine zile pana in 22 decembrie cand sarbatorim libertatea noastra si cred ca este momentul in care toti trebuie sa participam la vot pentru a arata ca aceasta Romanie a noastra, pe care toti o iubim, este o tara unde oamenii se manifesta cu foarte multa hotarare, demnitate si curaj pentru viitorul ei. Am toata increderea in romani si am toata increderea ca fiecare dintre noi va intelege in urmatoarea perioada ce inseamna sa fii roman, ce inseamna sa fii patriot in adevaratul sens al cuvantului si ce inseamna sa numesti aceasta tara patria ta", a afirmat Chereches.

Carmen Iohannis: Am votat pentru un viitor mai bun

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a declarat duminica, la iesirea de la Sectia de votare 68 din municipiul Sibiu, ca a votat “pentru un viitor mai bun”. “Am votat pentru o Romanie mai buna, pentru un viitor mai bun, pentru o Romanie de care sa ne bucuram si in care sa ne gasim bucuria”, a spus sotia presedintelui Romaniei.

Intrebata daca spera la o prezenta buna la urne, Carmen Iohannis a spus ca spera "din tot sufletul ca toata lumea sa vina la vot". "Mai ales pe tineri ne bazam, ei sunt viitorul nostru", a spus sotia presedintelui, ea explicand ca nu a putut vota la Bucuresti, impreuna cu seful statului, pentru ca ea are actul de identitate cu domiciliul in Sibiu.

Agerpres

 

Ponta(PSD): Cred ca astazi avem o sansa extraordinara sa incepem sa ne luam tara inapoi de la stapani

Fostul premier Victor Ponta, candidat pe locul intai pe lista PSD Gorj la Camera Deputatilor, a declarat duminica, la Targu-Jiu, la iesirea din sectia de vot, ca este increzator ca "astazi, avem o sansa extraordinara sa incepem sa ne luam tara de la stapani inapoi".

"In primul rand, vreau sa ii salut pe toti cei care vin la vot si sa spun ca eu cel putin am votat foarte hotarat pentru romani, pentru noi, 'mocirla' - cum ne numesc astia care vor sa ne conduca, stapanii nostri, si eu ma bucur ca fac parte dintre romani, din cei care, repet, ii numesc ei 'mocirla', si cred ca astazi avem o sansa extraordinara sa incepem sa ne luam tara de la stapani inapoi. N-o sa fie usor, n-o sa se intample doar intr-o zi, dar am incredere in romani si in Romania", a precizat Victor Ponta.

Dupa ce si-a exprimat dreptul la vot, Ponta a fost abordat de scriitorul Laurian Stanchescu, candidat pe primul loc pe lista Aliantei Noastre Romania Gorj la Camera Deputatilor, care l-a intrebat de repatrierea osemintelor lui Constantin Brancusi.

"Haideti sa-l aducem, si eu ma lupt alaturi de dumneavoastra. Problema e ca ne luptam cu statul francez. Dar nu vreti deocamdata sa aducem pe cei vii (...)?", i-a raspuns Ponta lui Stanchescu. Chestionat ce parere are despre faptul ca a fost abordat de un contracandidat, fostul prim-ministru a raspuns:

"Nu e vorba de contracandidat, e vorba de faptul ca am incercat cu totii pe caile legale - si avem un litigiu cu statul francez. Ce sa facem, francezii ni l-au confiscat pe Brancusi. Cand o sa fim noi destul de puternici sa il luam inapoi... Problema e urmatoarea: haideti sa pastram ce ne-a lasat Brancusi si sa nu ne mai batem joc de bani, ca ati vazut ce smecherii au vrut sa faca anul acesta cu banii romanilor pe spinarea lui Brancusi. Trebuie sa ne luptam cu statul francez".

Nicusor Dan: Am convingerea ca azi va fi o zi istorica pentru Romania

Liderul USR, Nicusor Dan, a mers la vot impreuna cu sotia sa si fetita lor, el declarand ca a votat pentru o noua clasa politica, pentru un alt fel de a face politica si pentru un viitor mai bun pentru toti romanii, el exprimandu-si convingerea ca astazi va fi ”o zi istorica pentru Romania”.

”Am votat pentru o noua clasa politica, am votat pentru un alt fel de a face politica, am votat pentru un viitor mai bun pentru toti romanii. Din ce am vorbit cu oamenii pe care i-am intalnit, din ce ne transmit colegii nostri din judete, am convingerea ca azi va fi o zi istorica pentru Romania”, a declarat Nicusor Dan. El a votat la scoala 279 din Bucuresti.

Ulterior, Nicusor Dan a revenit cu un mesaj, repetand ideea ca este o zi istorica astazi.

"Mai sunt 6 ore pana la inchiderea urnelor. Pana acum, prezenta in Bucuresti si marile orase a fost peste asteptari. Ne indreptam catre un rezultat istoric. Va asteptam la vot si pe cei care nu ati ajuns inca. Dati share acestui mesaj, sa ajunga la cat mai multi oameni. Astazi este ziua noastra!", a scris Nicusor Dan pe Facebook, la ora 15:00.

Alina Gorghiu: Votez pentru normalitate, pentru speranta, nu pentru resemnare

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca si-a exprimat votul pentru "normalitate, pentru speranta, si nu resemnare", "pentru solutii realiste, nu fantezii", ea prezentandu-se la urne duminica dimineata, in jurul orei 10,30, la Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timisoara.

"Votez pentru copilul meu, familia mea, pentru apropiatii mei, pentru toti oamenii pe care nu as vrea sa ii dezamagesc", a afirmat liderul PNL, candidat pe prima pozitie a listei PNL Timis pentru Senat, ea adaugand ca este pentru prima oara cand a votat la acest liceu, pe care l-a absolvit mama sa.

De asemenea, Gorghiu a aratat ca a votat "pentru Normalitate, pentru speranta, si nu resemnare", "pentru solutii realiste, nu fantezii". Liderul PNL a mai spus ca ii indeamna pe toti tinerii sa isi ia prietenii, familia si cunoscutii si sa mearga la vot si sa demonstreze astfel ca "orice strategie legata de absenteism este istorie".

''Votez pentru normalitate, pentru speranta si nu pentru resemnare, pentru solutii realiste, nu pentru fantezii si mi-as dori foarte mult sa vad ca astazi orice strategie legata de absenteism este istorie, motiv pentru care fac inca o data apel la toti tinerii din Romania sa-si ia la vot parintii, chiar daca sunt sau sunt hotarati, sa-si ia la vot prietenii, vecinii, rudele si sa vina sa voteze viitorul Romaniei asa cum si-l doresc, unul normal, unul drept, care sa le dea sanse de viitor intr-o tara in care poate de multe ori nu au mai vazut sansa lor'', a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai declarat ca a avut "emotii incredibile" si este prima data cand voteaza ''pentru o echipa atat de buna''. ''Am emotii incredibile, este prima data cand votez in Timisoara si le multumesc tuturor ca m-au primit bine, este prima data cand votez la Liceul ''Carmen Sylva'', unde a terminat mama, este pentru prima data cand votez pentru o echipa atat de buna si nu votez in calitate de om politic, ci ca om normal, astazi, pentru copilul meu, pentru familia mea, pentru apropiatii mei, pentru toti oamenii pe care nu as vrea sa-i dezamagesc pentru nimic in lume. Le urez succes tuturor si sper sa fie mai bine, de maine, pentru noi toti'', a mai afirmat Alina Gorghiu.

Presedintele Klaus Iohannis: Am votat pentru o Romanie prospera si puternica!

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a votat la alegerile parlamentare pentru o Romanie prospera si puternica si a reiterat apelul catre romani de a merge la vot.

"Personal, am votat pentru o Romanie prospera si puternica", a spus seful statului, duminica, la sectia de votare de la Liceul "Jean Monnet".

Presedintele i-a invitat pe romani sa mearga la vot.

"Este o zi importanta astazi, ziua votului, votam pentru Parlamentul Romaniei, un vot care decide ce se intampla in Romania in urmatorii patru ani. Eu va invit pe toti sa mergeti la vot", a afirmat Iohannis.

Dacian Ciolos: Este important sa iasa cat mai multa lume la vot

Premierul Dacian Ciolos a declarat duminica, la Zalau, la iesirea de la urne ca, din punctul sau de vedere, cel mai important este ca alegatorii sa mearga la vot in numar cat mai mare, pentru a avea un rezultat reprezentativ, dar si pentru a avea mai apoi legitimitatea de a urmari mandatul dat prin vot.

"Cred ca cel mai important pentru ziua de astazi este sa iasa cat mai multa lume la vot si asta indiferent de optiunile politice. Asta e important pentru ca rezultatul pe care il vom avea diseara sa fie unul cat mai reprezentativ si astazi e ziua in care alegatorii pot sa transmita celor care vor conduce Romania cele mai importante mesaje pentru urmatorii patru ani.

Sigur, intr-o democratie participativa e foarte importanta consultarea si pe parcusul guvernarii, dar cred ca cei mai indreptatiti sa conteste, sa faca observatii la ceea ce se va intampla in urmatorii patru ani sunt cei care astazi merg la vot, care astazi dau un mandat celor care vor conduce Romania in urmatorii patru ani si apoi sigur, vor avea toata legitimitatea de a urmari modul in care mandatul pe care l-au dat va fi pus in aplicare. Din punctul meu de vedere este cel mai important lucru", a afirmat Dacian Ciolos.

Primul ministru a adaugat ca se gandeste mai ales la tinerii care vor sa paraseasca Romania, dar si la cei care doresc sa se intoarca in tara.

"Aceasta libertate de a putea vota, de a ne putea alege reprezentantii a fost una castigata greu in istoria Romaniei si cred ca e important sa nu o desconsideram si ma gandesc mai ales la cei tineri, chiar la cei pe care ii aud spunand ca, 'daca lucrurile nu merg bine in tara, eu prefer sa plec'. Avem cu totii datoria sa incercam sa facem ca lucrurile sa mearga bine in tara, inainte de a ne gandi la altceva, daca intr-adevar iubim locurile in care ne-am nascut, daca vrem ca lucrurile sa mearga mai bine. Si chiar sa mearga mai bine pentru ca si cei care acum sunt afara si doresc sa se intoarca sa poata sa o faca", a subliniat premierul.

Traian Basescu: Am votat cu gandul la Guvern

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat ca a votat pentru un Guvern eficient si cu gandul la o majoritate parlamentara care "sa nu puna sub control politic justitia".

"In primul rand am votat cu gandul la faptul ca in urma acestor alegeri vom avea un Guvern eficient. Eficient in a utiliza banii europeni, spre exemplu, care ar crea locuri de munca. Am votat cu gandul la Guvern, care sa genereze politici pe cele trei mari domenii in care, daca nu facem ceva, Romania va avea probleme in viitor. Adica, natalitate, educatie, sanatate", a afirmat Traian Basescu, duminica, dupa ce a votat la Colegiul Economic "A.D. Xenopol".

Presedintele PMP a adaugat ca a votat, de asemenea, "cu gandul la o majoritate care sa nu puna sub control politic justitia".

"Si, pe de alta parte, cu gandul la o justitie care sa inteleaga faptul ca respectarea drepturilor fundamentale este urgenta zero in construirea unui stat de drept", a spus Basescu.

Intrebat daca este de parere ca romanii se vor prezenta in numar mare la vot, el a raspuns: "Eu sper ca vor merge".

Presedintele PMP a venit la vot cu sotia sa, Maria Basescu.

Liviu Dragnea: "Azi am votat pentru cresterea economica"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica, la iesirea de la urne, ca a votat pentru "o guvernare competenta si responsabila", el exprimandu-si increderea ca romanii vor iesi in numar cat mai mare sa voteze si "sa faca diferenta intre realitate si vorbe".

"Azi am votat pentru cresterea economica, pentru locuri de munca, pentru mai multi bani in buzunarele romanilor", a afirmat Dragnea, dupa ce a votat in jurul orei ora 9,30 la Turnu Magurele, la sectia de la scoala Generala "Mircea cel Batran".

Liderul PSD a aratat ca a mai votat "pentru o guvernare competenta si responsabila" care sa poata face toate dezideratele enuntate el "incepand de maine".

De asemenea, Dragnea a mai spus ca spera ca romanii sa vina duminica in numar cat mai mare la urne si sa arate ca pot face diferenta "intre realitate si vorbe, intre manipulare si adevar."

"Astazi am votat pentru cresterea economiei, pentru locuri de munca, pentru mai multi bani in buzunarele romanilor, pentru pensii si salarii mai mari, pentru a imbunatati rapid situatia din sanatate si educatie si pentru a reda demnitatea medicilor si profesorilor, pentru taxe si impozite mai mici si pentru a sprijini oamenii de afaceri, pentru ca tinerii din Romania sa aiba locuri de munca bine platite, sa-si poata cumpara o casa si sa ajunga rapid in clasa de mijloc, pentru un program de readucere la viata a satului romanesc, pentru a ne hrani din roadele pamantului nostru si nu din importuri de proasta calitate.

Vreau ca romanii sa se simta acasa in tara lor si Romania sa fie o casa buna pentru toti, nu doar pentru o parte dintre ei. Am votat pentru o guvernare competenta si responsabila care sa poata face aceste lucruri de maine. Nu peste ani. De maine! ", a declarat Liviu Dragnea

Tariceanu: Suntem intr-un moment foarte importat pentru evolutia Romaniei

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu considera ca votul de duminica reprezinta un moment foarte important pentru evolutia tarii si care poate sa "redea Romania romanilor".

"Consider ca suntem intr-un moment foarte importat pentru evolutia Romaniei, pentru evolutia viitoare in sensul democratic, in sensul respectarii drepturilor si libertatilor. Imi doresc ca votul de astazi al romanilor sa fie pentru o Romanie care sa isi regaseasca identitatea, sa isi regaseasca demnitatea si interesul national, pentru prosperitatea tuturor. De aceea, crezul meu este ca prin acest vot putem sa redam Romania romanilor", a spus Tariceanu.

Intrebat despre un incident care a aparut la sectia in care a votat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, unde initial presa nu a fost lasata sa asiste, Tariceanu a spus ca nu cunoaste detaliile, insa crede ca "este important este ca procesul de vot sa se desfasoare in mod corect, nedistorsionat" si ca i se pare "firesc ca presa sa fie informata si sa aiba acces peste tot".

Calin Popescu-Tariceanu a votat la Sectia 1212 din Capitala.

Gabriela Firea: Am votat pentru un Parlament eficient

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune ca a votat pentru un Parlament eficient, care sa sustina un Guvern "sensibil si atent" si la problemele Bucurestiului.

"Am votat cu foarte mare incredere pentru un Parlament eficient, pentru o majoritate parlamentara care sa sustina un Guvern caruia sa ii pese de Romania, pentru un Guvern care sa fie sensibil si atent la problemele Capitalei. Am votat cu gandul la o colaborare buna cu viitorul Guvern, care va fi sustinut de majoritatea parlamentara care se va constitui in urma acestor alegeri si prin care obiectivele strategice si importante ale Bucurestiului sa fie finalizate intr-un timp rapid - si ma refer la extinderii Centurii Capitalei, la inelul median, ma refer la urgentarea lucrarilor la metrou si, de asemenea, la construirea spitalului republican", a declarat Firea, dupa ce a votat.

Ea a adaugat ca a votat si cu gandul la familiile de romani care isi dau la randul lor votul "pentru cei care au dovedit ca atunci cand au fost la guvernare si majoritari in Parlament au luat decizii bune pentru romani".

Firea a comentat faptul ca, initial, presa nu a avut acces in interiorul sectiei de votare, insa, in cele din urma, reprezentantii mass-media au putut sa o filmeze in timp ce vota.

"Am fost si eu surprinsa. Votez aici de ani de zile. Niciodata nu s-a intamplat ca presedintele sectiei sa nu permita accesul presei. Este reprezentanta unui partid politic care, in mod evident, nu ma simpatizeaza, dar asta e mai putin important. Esential este ca nu doreste sa asigure o transparenta pentru presa si accesul presei la evenimente care nu constituie secret de stat si nu va trebuie certificat ORNISS pentru a intra intr-o sectie de votare si a surprinde cateva imagini, cateva cadre atunci cand cineva voteaza. In cazul nostru, primarul general al Capitalei isi exprima dreptul de vot", a afirmat Gabriela Firea.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache: "Am votat pentru o Romanie moderna"

Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a votat duminica dimineata, la scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu", pentru o Romanie "moderna si demna de potentialul pe care il are".

"Am votat pentru o Romanie moderna, care sa-si realizeze potentialul. Eu cred ca se poate si sper sa ajungem acolo", a declarat Tudorache.

El a adaugat ca va merge la minister unde va urmari desfasurarea alegerilor pe parcursul intregii zile.

"Acum, merg la minister sa urmaresc pe timpul zilei cum se desfasoara alegerile. Doresc si urez romanilor sa iasa la vot, este si o zi frumoasa. Din punctul nostru de vedere, am facut si vom face astazi tot ce tine de noi sa fie o zi frumoasa si din punct de vedere organizatoric. Asa ca asteptam oamenii la vot", a spus Tudorache.

Ministrul de Interne a precizat ca a luat masura de suplimentare a fortelor in teritoriu "pentru a elimina orice suspiciune cu privire la partizanatul colegilor".

Fostul vicepremier Daniel Chitoiu: Am votat cu gandul ca tinerii nostri plecati din tara vor reveni acasa sa isi reintregeasca familiile

Fostul vicepremier Daniel Chitoiu, cap de lista al ALDE Neamt pentru Camera Deputatilor, a declarat ca a votat cu speranta ca viitorul Guvern isi va orienta 'prioritar' investitiile catre judetele Moldovei.

"Am votat cu gandul ca tinerii nostri plecati din tara vor reveni acasa sa isi reintregeasca familiile si sa isi gaseasca locuri de munca bine platite. Am speranta ca, in urmatorii ani, judetul Neamt si regiunea Moldovei vor avea o dezvoltare care sa reduca decalajele fata de restul tarii.

Am votat cu gandul ca vom avea un guvern care isi va orienta prioritar investitiile catre zona Moldovei. Din punct de vedere al infrastructurii si al locurilor de munca, Moldova este pe ultimul loc", a declarat fostul vicepremier Daniel Chitoiu la iesirea de la urne.

Kelemen Hunor: Am votat pentru o Transilvanie puternica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat la sectia din satul sau natal Cirta si a declarat la iesirea de la urne ca a votat pentru o reprezentare puternica a comunitatii maghiare in Parlament, astfel incat aceasta sa nu poata fi ocolita cand se iau decizii importante.

"Am votat pentru o reprezentare puternica a comunitatii maghiare in Parlamentul Romaniei, pentru o Transilvanie puternica si o Romanie mai buna. Sa avem o reprezentare puternica si sa nu putem sa fim ocoliti cand se iau decizii importante. Sper ca incepand de maine lucrurile se vor indrepta acolo unde nu au fost drepte in ultimii ani", a declarat Kelemen Hunor.

Intrebat ce asteptari are de la viiitorul Parlament, liderul Uniunii a spus ca trebuie intarit statul de drept si trebuie facute reforme in domeniile social, economic si in ceea ce priveste apararea drepturilor comunitatii maghiare.

"Sunt multe lucruri care trebuie discutate si trebuie rezolvate. Trebuie intarit statul de drept, fiindca in ultimii ani am observat ca in foarte, foarte multe cazuri legile ori nu au fost respectate, ori au fost interpretate in mod gresit, contrar spiritului legiuitorului, si, bineinteles, reformele necesare in domeniul social, economic si in ceea ce priveste apararea drepturilor comunitatii maghiare. Mai mult decat s-a facut in ultimii ani", a afirmat Kelemen Hunor.

El si-a exprimat speranta ca oamenii vor veni la vot, sustinand ca s-a facut o mobilizare in acest sens.

Kelemen Hunor a venit la sectia de votare insotit de sotia sa Eva si de cei doi copii, Hanna si Magor. Fiica sa, Hanna, a intrat cu el in cabina de vot si tot ea a fost cea care, ajutata de Kelemen Hunor, a introdus buletinele in urna 

Marian Munteanu: Am votat pentru normalitate

Presedintele Aliantei Noastre Romania (ANR), Marian Munteanu, a declarat, la iesirea de la urne, ca a votat pentru normalitate, cu nadejdea ca in Parlament vor fi oameni cinstiti si corecti.

"Am votat cu incredere si speranta pentru normalitate, pentru valorile firesti ale vietii noastre, cu o nadejde foarte puternica si cu speranta ca vom avea reprezentanti in Parlament oameni cinstiti, corecti, oameni de care tara aceasta are nevoie pentru a ne reprezenta intr-un mod mai bun, mai constructiv", a spus Munteanu.

El si-a exprimat speranta intr-un viitor mai bun pentru romani. "Am mari sperante la viitor, in viitorul Romaniei, in viitorul nostru al tuturor si sa dea Dumnezeu ca cei care vor fi alesi sa isi faca datoria cu cinste, corectitudine fata de tara si popor", a completat el.

Marian Munteanu a spus ca a fost o campanie electorala "tacuta, terna, fara foarte multa culoare".

El a adaugat ca nadajduieste ca, in pofida unor "blocaje" si "tentative de manipulare", romanii vor putea lua decizii bune pentru viitorul lor si al tarii.

"A fost o campanie electorala tacuta, terna, fara foarte multa culoare, vanzoleala, dar eu nadajduiesc ca, in pofida unor blocaje care s-au manifestat, tentative de manipulare printr-o serie de sondaje, (...) cred ca cetatenii si-au putut face o parere despre ce se ofera constructiv si vor lua deciziile cele mai bune pentru viitorul lor si al tarii noastre", a conchis Munteanu.

Presedintele ANR, a venit insotit la vot de Dan Tanasa, candidat la Camera Deputatilor pentru Bucuresti. Acesta a declarat ca a votat cu speranta ca in Parlament va exista "o voce puternica care sa reprezinte si romanii din Harghita si Covasna".  

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
ALEGERI PARLAMENTARE 2016, REZULTATE EXIT-POLL. Ce scoruri au obtinut PSD, PNL, USR, ALDE si PMP
ALEGERI PARLAMENTARE 2016, REZULTATE EXIT-POLL. Ce scoruri au obtinut PSD, PNL, USR, ALDE si PMP

Biroul Electoral Central a acreditat doar 3 institute de sondare a opiniei publice pentru sondajele la iesirea de la urne la alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor din data de 11 decembrie 2016.

Incidente ALEGERI PARLAMENTARE 2016. MAI: 99 de sesizari privind infractiuni; 11 contraventii si 16 persoane cercetate
Incidente ALEGERI PARLAMENTARE 2016. MAI: 99 de sesizari privind infractiuni; 11 contraventii si 16 persoane cercetate

Urmareste pe www.stirileprotv.ro, pe durata intregii zile, informatii actualizate despre alegerile parlamentare 2016 si SITUATIA INCIDENTELOR din sectiile de votare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016, REZULTATELE EXIT POLL. IRES: PSD: 45,4%, PNL: 21%, USR: 9,4%
ALEGERI PARLAMENTARE 2016, REZULTATELE EXIT POLL. IRES: PSD: 45,4%, PNL: 21%, USR: 9,4%

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Urmareste pe www.stirileprotv.ro informatii actualizate despre alegeri, harta prezentei la vot pe judete si in diaspora, incidente din sectiile de votare si rezultatele in Capitala si pe judete.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.