Rezultate finale alegeri locale 2020 Primăria Satu Mare. Kereskenyi Gabor, actual primar, este câștigătorul. Ce promite

Dată publicare: 30-09-2020 12:50
Dată actualizare: 30-09-2020 12:55


Kereskenyi Gabor primar satu mare

Rezultatele finale la alegerile locale Satu Mare au fost anunțate miercuri dimineață. Potrivit rezultatelor anunțate de Biroul Electoral Central, Kereskenyi Gabor a câștigat un nou mandat la Primăria Satu Mare.

Primele rezultate ale alegerilor locale pentru Primăria Satu Mare au fost anunțate duminică după ora 21:00, când s-au închis urnele.

Candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a câștigat cu peste 50% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.
Primarul în funcție a câștigat al doilea mandat și a declarat că vrea să-și continue proiectele începute.


„Le mulțumesc satmărenilor care m-au votat, dar și celor care nu m-au votat, sau care nu s-au prezentat la vot și pot sa le promit ca voi fi primarul tuturor satmarenilor în continuare. Ii asigur ca ne vom strădui să facem fata alteptărilor sătmărenilor, sa punem în practica proiectele începute, să facem tot ce ne sta în putință pentru dezvoltarea Satmarului, pentru viitorul orașului nostru. Toate acestea le voi face împreuna cu echipa mea, căruia ii mulțumesc pentru toată munca depusa în ultimii patru ani. Și nu în ultimul rând, vreau sa mulțumesc familiei care mi-a dat energie în aceste zile” a spus primarul Kereskenyi Gabor, potrivit publicației Sătmăreanul.

Rezultate finale alegeri locale 2020. Prezența la vot în Satu Mare

Prezenţa la urne în Satu-Mare a fost de 36,82%. Au fost în total 100.040 alegători pe listele permanente şi complementare şi un număr total de 36.838 de votanţi prezenţi, potrivit Agerpres.

Rezultate finale alegeri locale 2020. Consilierii municipali

UDMR a obţinut 12 din cele 23 de mandate de consilieri din municipiul Satu Mare, având astfel majoritate simplă în forul decizional, conform rezultatelor finale ale Autorităţii Electorale Permanente.

Din cele nouă formaţiuni care au depus liste de consilieri, patru au reuşit să treacă peste pragul electoral. Astfel, cu cele 16.564 de voturi UDMR obţine 12 mandate de consilieri locali, PNL cu cele 5.877 voturi obţine patru mandate, Alianţa USD-PLUS cu 4.913 voturi obţine tot patru mandate, iar PSD cu 4.441 voturi obţine trei mandate.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO