Ziua Națională a Franței, sărbătorită cu 2 zile mai devreme la ambasada din București


Ultimul update: Vineri 12 Iulie 2019 19:52
Data publicarii: Vineri 12 Iulie 2019 14:46
Categorie: Stiri actuale

Ziua Națională a Franței a fost sărbătorită cu două zile mai devreme la ambasada de la București. Petrecerea, organizată în aer liber, a adunat nume importante din politică, justiție și diplomație.

În discursul său, ambasadoarea Franței a felicitat România pentru președinția Consiliului Uniunii Europene.

La eveniment a fost prezentă Viorica Dăncilă, dar a lipsit președintele Klaus Iohannis. Audiența a ascultat imnul Franței, al țării gazdă, dar și imnul Uniunii Europene, după care a început petrecerea.

Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România: ''De puțin timp s-a încheiat prima președinție română a Consiliului Uniunii Europene și doresc să felicit autoritățile române pentru succesul acesteia. Summit-ul de la Sibiu privind viitorul Uniunii Europene a pregătit în cele mai bune condițîi posibile agenda strategică a uniunii europene pentru perioada 2019-2020.”

La finalul discursului, ambasadoarea Franței în România a avut o urare inedită, care i-a încântat pe invitații români.

Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România: ”Și nu pot încheia fără un cuvânt de încurajare pentru Simona Halep și căreia îi doresc mult succes anul acesta la turneul de la Wimbledon. ”

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre strânsa legătură economică dintre România și Franța. Premierul a coborât apoi să îi salute pe invitați, alături de ambasadoarea Franței.

În mulțime s-au aflat fostul președinte Emil Constantinescu, Laura Codruța Kovesi, fosta șefa a DNA, Augustin Lazăr, fostul procuror general al României și miniștri din cabinet.

Invitații au gustat apoi brânzeturi franțuzești, iar la desert macarons. În acest an, relațiile franco-române au fost marcate și de sezonul România-Franța, un program cultural și de diplomație organizat pentru apropierea dintre două țări, care a inclus, printre altele, spectacole de teatru, evenimente gastronomice și forumuri economice.

În ultimele 8 luni au fost în total peste 800 de evenimente în 160 de orașe diferite din România și din Franța. Sezonul se încheie duminică, de ziua națională a Franței, în parcul Carol din București, cu o serie de concerte și un spectaculos foc de artificii.

Mesajele transmise de marii lideri ai lumii de Ziua Armistițiului, la Paris
Artificii impresionante, la Paris, de Ziua Franței
Mesajul ambasadoarei Michele Ramis pentru Justiția din România, la recepția de Ziua Franței
FULLSCREEN
Ziua Națională a Franței, sărbătorită cu 2 zile mai devreme la ambasada din București
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO