Ziua Îndrăgostiților 2020. Ce reprezintă trandafirul sau laleaua. Poveștile celor mai populare flori

14-02-2020 08:30


Dacă nu vreţi să plecaţi departe de casă, dar totuşi plănuiţi să vă impresionaţi partenerele, o variantă ar fi să vizitaţi florăriile, unde veţi fi întâmpinaţi cu oferte pentru toate buzunarele.

De la flori simple, cu poveşti uimitoare în spate, până la aranjamente spectaculoase cu preţuri pe măsură. Cei mai darnici pot adăuga ciocolată, turtă dulce şi un vin bun.

Florăreasă: „Trandafirul este simbolul dragostei, anemona e o floare care se spune că aduce noroc, laleaua este o floare a prieteniei, hortensia presupune respect."

O floare sau un buchet uriaş, care vine la pachet cu o poveste şi o declaraţie de iubire poate însenina ziua doamnelor şi domnişoarelor. Iar domnii au de unde alege.

Florăreasa: „Anemone... Se spune că au luat naştere atunci când Afrodita aflând de moartea lui Adonis, a vărsat lacrimi şi aşa s-au născut."

Florăreasă: „Legenda spune că orhideele erau folosite de vrăjitoare pentru folosirea unor poţiuni magice care ofereau tinereţe veşnică."

Florăriile s-au pregătit din timp pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Clienţii găsesc de la trandafiri, până la flori exotice, unele aduse chiar din Africa - toate aranjate în buchete colorate care îţi fură privirea şi mireasma te cucereşte.

Roxana, designer floral: „Noi am muncit din greu şi este o sărbătoare care a fost împrumutată şi a luat amploare chiar şi la noi în ţară. Ne vin foarte multe comenzi în perioada aceasta."

Sute de aranjamente au prins formă în aşteptarea doritorilor, iar angajaţii au avut grijă că florile să fie ținute în cele mai bune condiţii - că nu cumva să ajungă ofilite la destinatare.

Aşa că nu e de mirare că în unele cazuri pretzul vă poate da fiori. Şi nu vorbim despre cei ai iubirii.

Când vine vorba de iubire, clienţii nu mai sunt atenţi la bani. Preţul unui buchet aranjat special pentru persoana iubită poate ajunge chiar şi până la 1.000 de lei.

Angajată designer: "Sunt foarte generoşi în data de 14 februarie. Nu se uita la buget când oferă persoanei dragi."

Iar profitul înfloreşte în această perioadă.

Ligia Roşu, marketing manager: "Pentru florari înseamnă un volum de vânzare cu cel puţin 10 ori mai mare decât volumul unei zi normale de vânzare."

Unii nu se limitează la flori. Şi comercianţii au venit în întâmpinarea lor cu tot felul de produse adaptate acestei sărbători.

Designer floral: "Clasicii trandafiri roşii, plus multe aranjamente în formă de inimă, inima 3D, în felul acesta bicolora sau ceva mai excentric, inima în valuri. Mai avem ca oferte pentru domnii îndrăgostiţi, turte dulci în formă de inimă, lumânări parfumate, mesaje scrise personalizate în funcţie de ce doresc să declare persoanei iubite."

Ligia Roşu, marketing manage: "Ciocolata este printre preferatele produse asociate cu florile. Vinul roze este mai nou pe lista preferinţelor."

VIDEO PROTVPLUS.RO