Klaus Iohannis, de Ziua Armatei: "Salut contribuția semnificativă a Armatei la gestionarea crizei sanitare"

Ultima actualizare: 25-10-2021 14:02
Ziua Armatei Române, celebrată prin manifestări...
Klaus Iohannis, de Ziua Armatei: "Salut contribuț...

Se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai al României și tot luni românii sărbătoresc Ziua Armatei. Toate manifestările organizate de militari sunt însă adaptate noilor restricții pentru combaterea pandemiei.

În Capitală, o ceremonie a avut loc in Parcul Carol, la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Si pentru ca a fost vreme frumoasa, ceremonia s-a incheiat cu un survol al unor elicoptere si avioane militare.

La 77 de ani de la Batalia de la Carei, când a fost eliberată Transilvania de Nord, Ziua Armatei Române a fost marcată pentru al doilea an consecutiv într-un cadru restrâns.

În Parcul Carol, la mormântul ostașului necunoscut, au avut acces doar câțiva invitați.

Klaus Iohannis, președintele României: "Dragi militari,

Disciplina, spiritul de sacrificiu, loialitatea, integritatea și curajul care vă definesc sunt virtuți adânc înrădăcinate în caracterul poporului român. Nu este deloc întâmplător că, în momentele decisive ale istoriei noastre puternic încercate, românii și-au păstrat constant încrederea în Armată, ca o adevărată ancoră de credibilitate și stabilitate. Salut contribuția semnificativă a Armatei României la gestionarea crizei sanitare. Personalul medical militar, precum și mijloacele necesare puse la dispoziția autorităților civile au salvat numeroase vieți".

General Nicoale Ciucă, ministrul Apărării Naționale: "Doresc să vă mulțumesc pentru eforturile deosebite pe care le-ați făcut pentru a sprijini cu toate forțele și mijloacele efortul de combatere a pandemiei COVID-19 la nivel național. Ați arătat cu prisosință că misiunea voastră este să protejați și să sprijiniți cetățenii atunci când sunt în pericol, să salvați vieți și să contribuiți la înlăturarea efectelor acestei boli necruțătoare.

Ziua Armatei României nu este doar o sărbătoare a militarilor, este a tuturor românilor care își iubesc țara".

După slujba de pomenire a celor care au căzut nu doar în cel de-al Doilea Război Mondial, ci și în teatrele de operații, Parcul Carol a fost survolat de trei formații de aparate de zbor militare.

Ceremonia dedicată Zilei Armatei Românei s-a încheiat cu schimbarea gărzii la mormântul ostașului necunoscut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO