Zăpezi de 2 metri, la mijlocul lui martie. ”În ultimii 30 de ani nu am mai văzut așa ceva”

Dată publicare: 19-03-2021 12:49
Dată actualizare: 19-03-2021 13:37


Centrul țării este acoperit de zăpezi ca în plină iarnă. În Brașov, oamenii și-au găsit mașinile îngropate în nămeți. La înălțime, în schimb, pericolul de avalanșă este uriaș.

Echipajele Salvamont au primit opt solicitări de intervenție în ultimele ore din partea schiorilor accidentați sau rătăciți. Și trei județe din vestul țării sunt afectate de ninsori. La munte, unde este cod galben, vremea nu se va schimba până sâmbătă dimineață.

"Să vedem dacă descoperim numărul mașinii... Cred că plăcuța din față ar fi ceva mai accesibilă. E o mașină de București".

Ninsorile din ultimele zile au acoperit Brașovul și Poiana cu un strat gros de zăpadă, de aproape un metru. Mașinile au sfârșit sub nămeți.

Cea mai mare provocare a proprietarilor de hoteluri și pensiuni din Poiana Brașov a fost astăzi să-și ajute clienții să iasă cu mașinile din parcare. Priviți aici cât au avut de săpat așa încât să elibereze mașina să poată ieși.

Este cea mai mare cantitate de zăpadă căzută în ultimii ani într-un timp atât de scurt, spun autoritățile locale.

Localnic Poiana: ”În ultimii 30 de ani nu am mai văzut așa ceva, în Poiană. Deci a nins încontinuu 3 nopți".

Echipele Salvamont din Poiana Brașov au primit 8 apeluri din partea schiorilor care fie s-au accidentat, fie s-au rătăcit în Masivul Postăvaru. Într-unul dintre cazuri a fost vorba de un grup de 3 persoane care au ales să schieze prin pădure, în afara pârtiilor amenajate.

 

A nins și în vestul țării

 

Au rămas blocați în nămeții care, pe alocuri, depășeau 2 metri. După ore întregi de efort, au ajuns cu bine în stațiune.

Deși nu se află sub cod galben de vreme rea, în ultimele 24 de ore a nins și în vestul țării. Zeci de utilaje au intervenit pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe șosele.

Muncitorii de la drumuri au aruncat peste 200 de tone de material antiderapant în cele trei județe afectate: Caraș Severin, Hunedoara și Arad.

Aici, nu au fost drumuri blocate, însă polițiștii le atrag atenția șoferilor să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de drum.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO