Zalăul a fost lovit de grindină. Șoferii și-au acoperit mașinile cu pături | VIDEO

gridina zalau
Meteoplus

Zalăul a fost lovit de o grindină de dimensiuni mici și medii, sâmbătă, în jurul orei 14:00. De asemenea, astfel de fenomene meteo au mai fost și în Aghireș, Meseșenii de Jos.

„Nu a fost grindină mare, dar a fost deasă și de scurtă durată. Poate distruge florile pomilor sau legumele. Vedem că grindina e tot mai prezentă pe teritoriul județului nostru, sperăm că nu se va întâmpla ce s-a întâmplat acum trei sau patru ani”, a declarat Ioan Hossu, inginer horticol, potrivit Magazin Sălăjean.

Mai mulți oameni din Zalău au acoperit parbrizele mașinilor cu pături de teamă ca acestea să nu se spargă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că a fost emisă, sâmbătă, o avertizare cod galben de ploi cu descărcări electrice, grindină în jdeţele Neamţ şi Sălaj.

Citește și
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Avertizarea a fost valabilă până la ora 16:00.

Vremea duminică

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie în sud şi sud-vest şi se vor situa peste mediile climatologice în rest; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13...14 grade pe litoral şi 22 de grade în extremitatea nord-vestică, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 10 grade.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice în estul, sudul, sud-vestul şi parţial în centrul ţării, iar mai ales noaptea pe spaţii mai mici şi în celelalte zone.

Vor fi condiţii de grindină, iar cu o probabilitate mai mare în Oltenia, Muntenia, Moldova şi în zonele montane aferente, local cantităţile de apã vor fi mai însemnate (peste 15...25 l/mp). La altitudini de peste 1800 m, în special în Carpaţii Meridionali, trecător vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte şi temporar în sud, în centru şi în est.

Vezi vremea pentru București AICI.

Vremea luni

Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice se vor situa uşor peste cele normale în această perioadă în regiunile intracarpatice şi vor fi apropiate şi local mai mici decât mediile climatologice în restul teritoriului. Vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse şi pe alocuri descărcări electrice în majoritatea zonelor ţării, însã cu precădere în jumãtatea de sud-vest unde izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

În zona montană, la peste 1800 m altitudine, îndeosebi noaptea, se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificări la munte şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi de la 11...13 grade pe litoral până în jurul a 20 de grade local în Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei; minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 10 grade. În orele dimineţilor, izolat se va forma ceaţã.

Vremea marți

Vremea se va menţine în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, local uşor mai coborâte decât cele normale în partea de sud-sud-vest a ţării. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ şi pe alocuri se vor semnala descărcări electrice.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, cu precădere în Carpaţii Meridionali, trecător vor fi ninsori sau lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte şi în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 18 grade, iar cele minime între 4 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţă.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Alerte de vremea rea înainte de Paște. 22 de județe din țară sud sub cod galben de vreme severă
Alerte de vremea rea înainte de Paște. 22 de județe din țară sud sub cod galben de vreme severă

Alertele de vreme rea preced sărbătoarea Paștelui. Cei care sperau să-și petreacă în aer liber zilele sfinte care se apropie, trebuie să fie atenți la prognoză.

Recomandări
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu

O manifestaţie de protest are loc joi, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, şi soldat cu moartea a doi tineri.

Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai
Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai

Nouă candidaţi intră în cursa electorală pentru a obţine pe 9 iunie fotoliul de primar general al Capitalei.

Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”
Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a luat în derâdere rivalul în alegerile din noiembrie pentru Casa Albă, pe fostul preşedinte Donald Trump, pentru datoriile pe care acesta din urmă le acumulează din cauza problemelor sale juridice.