Meterologii anunță ploi abundente și grindină, de Paște. Prognoza meteo pentru țară și Capitală

harta vreme

După ce Vinerea Mare a fost ploioasă în jumătate din țară, cei care merg sâmbătă seară la slujba de Înviere trebuie să fie atenți la vreme. Sunt șanse mici să plouă, însă o să fie mai frig.

Vor fi doar 3 grade la Brașov, și numai în sudul țării avem temperaturi ceva mai mari, în jur de 10 grade Celsius. Condițiile de precipitații revin spre dimineață, așa că e bine să aveți la îndemână și o umbrelă sau o pelerină.

Pentru următoarele zile din vacanța de Paște, meteorologii anunță instabilitate cu ploi de vară, întrerupte de câteva perioade însorite. Și turiștii care își petrec sărbătorile pe Valea Prahovei sunt atenționați să nu se aventureze în Bucegi, pentru că acolo este risc mare de avalanșă.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Sâmbătă vremea va fi caldă în regiunile sudice şi estice şi apropiată de normal în celelalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse şi descărcări electrice local în nordul, centrul şi estul ţării, precum şi la munte şi pe arii restrânse în celelalte zone. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În zona montană înaltă, trecãtor, vor mai fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte, dar şi de scurtă durată în timpul averselor.

Citește și
batrani
O asociație din Baia Mare le-a făcut Paștele mai frumos bătrănilor nevoiași din oraș. ”Eu sunt mulțumită”
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Vremea duminică

Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie în sud şi sud-vest şi se vor situa peste mediile climatologice în rest; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13...14 grade pe litoral şi 22 de grade în extremitatea nord-vestică, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 10 grade.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice în estul, sudul, sud-vestul şi parţial în centrul ţării, iar mai ales noaptea pe spaţii mai mici şi în celelalte zone.

Vor fi condiţii de grindină, iar cu o probabilitate mai mare în Oltenia, Muntenia, Moldova şi în zonele montane aferente, local cantităţile de apã vor fi mai însemnate (peste 15...25 l/mp). La altitudini de peste 1800 m, în special în Carpaţii Meridionali, trecător vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte şi temporar în sud, în centru şi în est.

Vremea luni

Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice se vor situa uşor peste cele normale în această perioadă în regiunile intracarpatice şi vor fi apropiate şi local mai mici decât mediile climatologice în restul teritoriului. Vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse şi pe alocuri descărcări electrice în majoritatea zonelor ţării, însã cu precădere în jumãtatea de sud-vest unde izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

În zona montană, la peste 1800 m altitudine, îndeosebi noaptea, se vor semnala precipitaţii sub formã de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificări la munte şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi de la 11...13 grade pe litoral până în jurul a 20 de grade local în Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei; minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 10 grade. În orele dimineţilor, izolat se va forma ceaţã.

Vremea marți

Vremea se va menţine în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, local uşor mai coborâte decât cele normale în partea de sud-sud-vest a ţării. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ şi pe alocuri se vor semnala descărcări electrice.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, cu precădere în Carpaţii Meridionali, trecător vor fi ninsori sau lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte şi în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 18 grade, iar cele minime între 4 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţă.

Vremea miercuri

Vremea va fi în continuare în general instabilã, iar valorile termice se vor situa în jurul sau uşor sub cele specifice datei. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, în general moderate cantitativ şi izolat vor fi posibile descărcări electrice.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 18 grade, iar cele minime între 4 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţă.

Vremea în București

Vremea se va menţine caldă, cu o maximã a temperaturii aerului ce se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Duminică

Valorile termice vor scădea uşor şi vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie; astfel temperatura maximă va fi de 16...17 grade, iar minima în jurul a 8 grade. Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse, posibil moderate cantitativ şi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35...40 km/h.

Luni

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade în care se vor semnala averse moderate cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de pânã la 40...45 km/h. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în mod obişnuit la aceastã dată, se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.

Marți

Vremea se va menţine relativ răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorãri şi vor fi perioade cu averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări de pânã la 40...50 km/h pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 8 grade.

Miercuri

Vremea va fi în continuare în general instabilă şi cu temperaturi diurne uşor mai mici decât normal. Cerul va avea înnorări şi temporar, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 7...8 grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
Slujba de Înviere, Paște 2023. Pro TV transmite în direct de la Mănăstirea Antim
Slujba de Înviere, Paște 2023. Pro TV transmite în direct de la Mănăstirea Antim

La miezul nopții, preoții din toate bisericile ortodoxe cheamă credincioșii să primească lumină. Primim și dăruim lumină! PRO TV transmite, de la ora 23.45, slujba de Înviere de la Mănăstirea Antim.      

O asociație din Baia Mare le-a făcut Paștele mai frumos bătrănilor nevoiași din oraș. ”Eu sunt mulțumită”
O asociație din Baia Mare le-a făcut Paștele mai frumos bătrănilor nevoiași din oraș. ”Eu sunt mulțumită”

Câțiva voluntari din Baia Mare s-au gândit să le facă bătrânilor din oraș sărbătorile de Paște mai bune.  

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.