Week-end negru la munte: un turist a murit, 2 şi-au rupt picioarele. Cauza tragediilor


Ultimul update: Duminica 10 Februarie 2019 19:47
Data publicarii: Duminica 10 Februarie 2019 18:15
Categorie: Stiri actuale

Salvamontiștii au avut un weekend plin. Au fost chemați în ajutorul turiștilor care s-au accidentat pe munte.

Doar sâmbătă au primit peste 130 de apeluri. Un francez și o româncă au căzut și s-au rănit, iar un alpinist de 35 de ani a murit, din păcate, după ce s-a lovit puternic la cap. Turiștii se aflau în munții Făgăraș, unde traseele sunt închise din cauza riscului de avalanșă.

În ultima săptămână salvamontiştii au intervenit în peste 700 de cazuri. Iar în luna ianuarie solicitările au ajuns la 1700 - aproape de două ori mai multe decât în aceeaşi lună a anului trecut.

S-a întâmplat asta, spun salvatorii, din cauză că staţiunile au fost arhipline, sportivii n-au avut suficientă pregătire, dar şi din cauza stratului de zăpadă care a devenit nesigur după încălzirea bruscă din ultima perioadă.

Doi alpinişti începători au avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor după ce au căzut şi şi-au fracturat picioarele. Din păcate pentru un alt tânăr de 35 de ani din judeţul Sibiu nu au mai putut face nimic. Bărbatul a căzut pe o pantă abruptă, şi-a fracturat piciorul şi s-a lovit la cap, iar când au ajuns la el salvatorii a intrat în stop-cardiorespirator şi a murit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Operaţiuni dificile de salvare în Bucegi. Doi turişti, la un pas de moarte
Turist rănit grav după ce a căzut într-o prăpastie. Ar putea fi scos doar cu elicopterul
Un adolescent a căzut într-o râpă, în timp ce încerca să-și recupereze camera video
VIDEO PROTVPLUS.RO