Viorica Dăncilă și Carmen Dan, foste vecine de bloc. Reportaj din Videle, despre viitorul premier


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 19 Ianuarie 2018 18:29
Categorie: Stiri actuale

Orăşelul Videle, aflat la 70 de kilometri de Bucureşti, a devenit pepiniera înalților oameni de stat.

De aici au plecat Vasilica Viorica Dăncilă, prima femeie care va conduce guvernul, Carmen Dan, şefa de la interne, dar şi Liviu Dragnea, şeful PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Foştii colegi ai viitoarei doamne premier îşi amintesc despre ea că rupea inimile băieţilor, dansa bine, dar nu prea avea voce când cânta la petreceri. Şi aşteaptă de la ea minuni pentru orăşelul lor, tot mai sărac.

Îndată ce intrăm în Videle, parcul oraşului ne îndeamnă la calm. Scrie alb pe negru că ne aflăm în zona de odihnă. Aici se duc marile discuţii politice, purtate de tineri ori de cei trecuţi de prima tinereţe.

Lângă parc e Liceul Tehnologic, care are tot mai puţini elevi. Vasilica Viorica Dăncilă a predat pe vremuri materii tehnologice. Foştii colegi nu au uitat-o.

Am avut nişte conflicte care n-au legătură cu şcoala, cineva a interpretat greşit gesturile mele şi am ajuns la discuţii cu soţul ei”, povestește un fost coleg, profesor de sport al liceului.

Şi muzica ocupa un loc important în tinereţea viitorului premier. "Mergeam la petreceri, ea dansa şi cânta. Era talentată la dans la cântat nu prea”, spune fostul director al școlii.

Politica la nivel înalt este discutată şi în piaţa oraşului, pe lângă vreo navetă din plastic plină cu franzele de un leu. E de ajuns ca cineva să prununțe numele Vioricăi Dăncilă ori al lui Carmen Dan, că apar repede păreri pro şi contra.

Reporter: - De ce credeţi a că ajuns la putere Dăncilă?

Locoitor din Videle: - Pentru că e Dragnea la putere. Gardul cu proptele nu cade niciodată! Au minţit: au promis pensii, salarii, nu avem nimic! Nu-s mândră deloc că e de aici!

Videle are 11.600 de locuitori, a pierdut cam o mie din '92 până în prezent, iar rata șomajului aici este de 3,9 la sută mai mică decât media naţională însă paradoxal doar 2500 de oameni mai lucrează. 9000 sunt copii, pensionari sau oameni fără activitate.

Și blocul în care au locuit doamnele ajunse la Bucureşti este cunoscut de toată lumea.

La doi paşi de primărie, dar şi de poliţie, şefa ministerului de interne Carmen Dan a jucat şotron. La scurt timp s-a împrietenit, dar şi mai mult, a devenit vecină de bloc cu prima femeie premier din România, Viorica Dăncilă.

Vecinii, făloşi nevoie mare, le urmăresc în fiecare seară la televizor şi spun că de când au ajuns să ocupe funcţii importante nu prea mai vin aici, dar le aşteaptă să povestească aşa cum o făceau pe vremuri.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO