Violeta Popescu, actrita Teatrului National din Iasi, a murit
Violeta Popescu, actrita a Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Iasi, a murit, iar trupul neinsufletit al acesteia va fi depus in foaierul institutiei, marti, de la ora 10.00, pentru ca cei care doresc sa poata sa ii aduca un ultim omagiu.
Reprezentantii Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) isi exprima profunda tristete fata de disparitia Violetei Popescu, actrita care a incantat publicul iesean si nu numai, prin bogatia personajelor intruchipate cu sarguinta, cu naturalete si rafinament.
Nascuta pe 4 februarie 1941, la Bucuresti, a absolvit, in 1964, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale", din acelasi an devenind actrita a Teatrului National "Vasile Alecsandri" Iasi, caruia i-a inchinat intreaga cariera si unde a dat viata catorva zeci de personaje, dintre care Ana in "Despot Voda", de Vasile Alecsandri, Nina Zarecinaia in "Pescarusul", de A.P. Cehov, Margareta in "Gaitele", de Alexandru Kiritescu, Hermiona in "Poveste de iarna", de William Shakespeare, Ivona in "Ivona, principesa Burgundiei", de Witold Gombrowicz, Elena Nicolaevna in "Copiii soarelui", de Maxim Gorki, Katherine in "Noaptea tacerii, noaptea singuratatii", de Robert Anderson, Marchiza in "Jacques fatalistul", de Denis Diderot, Veta in "O noapte furtunoasa", de I. L. Caragiale, Anna Petrovna in "Ivanov", de A. P. Cehov, Martha in "Cui i-e frica de Virginia Woolf ?", de Eduard Albee.
Alegeri 2024
16:24
Reacția candidatului care a cerut anularea alegerilor câștigate de Gerogescu după decizia CCR: „O mega-măgărie”
16:07
Elena Lasconi, reacție dură după decizia de renumărare a voturilor: "CCR nu poate pune președinți la masa verde"
15:44
Băsescu, după decizia CCR de renumărare a voturilor: "Ţara a fost anexată intereselor baronilor PSD şi PNL"
14:49
Calendar alegeri 2024. Când sunt alegerile parlamentare și prezidențiale, turul 2
A primit din partea UNITER premiul pentru cea mai buna actrita a anului, pentru rolurile Veta si Ana Andreevna (1988), premiul de onoare "Varsta de aur" acordat de Ministerul Culturii (2001), precum si distinctia Ordinul de merit in grad de Cavaler (2002) acordata de presedintele Romaniei.