Vântul a făcut ravagii în București și Ilfov. Zeci de copaci prăbușiți și stâlpi căzuți pe mașini
Capitala a trecut duminică printr-un episod de cod galben de vânt puternic! Rafalele au pus la pământ cel puțin 60 de arbori numai în prima parte a zilei. Pagubele sunt însemnate.
Copacii au căzut peste case și peste zeci de mașini, iar stâlpi și alte elemente de construcție au fost rupte și azvarlite cat colo.
Sirenele mașinilor de pompieri au răsunat duminică în tot orașul, în timp ce apelurile la 112 nu conteneau. Până la prânz, cel puțin 60 de copaci au căzut numai în București și în Ilfov.
În Capitală, vântul a bătut în rafale de până la 75 de km pe oră și zeci de copaci au căzut numai în prima parte a dimineții. Drept dovadă, pompierii nu au reușit să ajungă deocamdată la toate intervențiile. Aici, în Dorobanți, acest copac a căzut peste gardul acestei case și a spart inclusiv geamurile locuinței.
Femeie: Noi eram în curte și am auzit trosnitura și am și văzut imediat ce s-a întâmplat și am ieșit repede să vedem dacă nu e cineva care a trecut. Din fericire, nu a trecut nimeni.
Alte peste 32 de mașini au fost avariate de arborii secerați de vânt.
Una dintre intervenții a avut loc la stația de metrou Gorjului, unde un copac a fost smuls din rădăcini de vântul puternic.
Martor: A căzut peste gard și era și un om acolo dar a fugit în ultima secundă.
Proprietarul unei mașini avariate: Rădăcina a împins bordura înspre mașină și... Cred că nu a fost toaletat, cam asta e problema, plus vârsta destul de mare pe care probabil o avea.
Tase Gabriel, ADP Sector 6: S-a rupt cablul de curent. Au venit colegii de la ENEL. O să întrerupă curentul. Ne apucăm să îl secționăm și să îl încărcăm, să eliberăm trotuarul ca să poată să circule lumea.
Stâlpi, table de pe acoperișurile blocurilor și alte elemente de fațadă au fost și ele desprinse și purtate de vântul puternic. Sesizările au fost atât de multe, încât pompierii abia s-au putut împărți să le rezolve.
Și în Cișmigiu, familiile cu copii care se plimbau pe alei au fost la un pas de pericol, după ce un arbore bătran a fost smuls din rădăcini.
Pe o astfel de vreme, oamenii sunt sfătuiți să închidă ferestrele și să oprească orice activitate desfășurată în aer liber sau la înălțime. Dacă totuși vă aflați pe stradă nu vă apropiați sub nici o formă de copaci, stâlpi sau clădiri aflate în construcție.