Ungureanu: „Somitatea Beuran întră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze”

Ultima actualizare: 08-01-2020 21:04
Spitalul Floreasca

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, miercuri seară, fotografii din sala de operaţie de la Spitalul Floreasca unde o pacientă a ars în timpul intervenţiei.

Fotografiile îl surprind pe medicul Mircea Beuran, cu ceasul pe mână, în echipamentul de pe secţie. ”Somitatea Beuran întră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat”, susţine Ungureanu.

”Priviţi aici în ce hal se comportă SOMITATEA Beuran după ce pacienta sa a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat! Beuran a intrat în sală după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui lăsat nesupravegheat. Cum a intrat? Ca un nesimţit. Fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, cu echipamentul de pe secţie, într-un cuvânt "ca de pe stradă"! Aşa cum îl vedeţi, plin de microbi şi bacterii, a pus mâna pe bolnava arsă, a contaminat câmpul operator şi a participat la câteva manevre chirurgicale! Acum, vă întreb, de ce mai este lăsat să opereze Beuran?”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu.

Acesta se întreabă cum poate medicul Beuran ”să fie profesor, şef de disciplină, cum să îşi înveţe rezidenţii abecedarul dezinfecţiei dacă el nu practică niciun protocol , nicio regulă de bun simţ şi este lăsat să se prefacă că se ocupă de pacienţi la vârsta de 66 de ani?!”

”Incompetenţa Ucide!”, a mai scris Ungureanu.

O femeie de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO