Ungureanu: „Somitatea Beuran întră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze”


Ultimul update: Miercuri 08 Ianuarie 2020 21:04
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2020 20:52
Categorie: Stiri actuale
Spitalul Floreasca

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, miercuri seară, fotografii din sala de operaţie de la Spitalul Floreasca unde o pacientă a ars în timpul intervenţiei.

Fotografiile îl surprind pe medicul Mircea Beuran, cu ceasul pe mână, în echipamentul de pe secţie. ”Somitatea Beuran întră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat”, susţine Ungureanu.

”Priviţi aici în ce hal se comportă SOMITATEA Beuran după ce pacienta sa a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat! Beuran a intrat în sală după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui lăsat nesupravegheat. Cum a intrat? Ca un nesimţit. Fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, cu echipamentul de pe secţie, într-un cuvânt "ca de pe stradă"! Aşa cum îl vedeţi, plin de microbi şi bacterii, a pus mâna pe bolnava arsă, a contaminat câmpul operator şi a participat la câteva manevre chirurgicale! Acum, vă întreb, de ce mai este lăsat să opereze Beuran?”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu.

Acesta se întreabă cum poate medicul Beuran ”să fie profesor, şef de disciplină, cum să îşi înveţe rezidenţii abecedarul dezinfecţiei dacă el nu practică niciun protocol , nicio regulă de bun simţ şi este lăsat să se prefacă că se ocupă de pacienţi la vârsta de 66 de ani?!”

”Incompetenţa Ucide!”, a mai scris Ungureanu.

O femeie de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat.

FULLSCREEN
Ungureanu: „Somitatea Beuran întră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33