Ungaria: Negocierile cu Rusia sunt o opțiune mai bună decât sancțiunile UE

Ultima actualizare: 24-06-2022 08:19
steag Ungaria

Uniunea Europeană ar trebui să oprească sancţiunile împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei.  

În schimb, susține consilierul politic al premierului ungar Viktor Orban, Uniunea Europeană ar trebui să facă eforturi pentru o încetare a focului, să înceapă negocierile.

Conform Reuters, Balazs Orban a susţinut că adoptarea de noi sancţiuni de către UE nu va face decât să afecteze şi mai mult blocul comunitar, în timp ce Rusia va supravieţui.

„La finalul zilei, Europa va fi de partea învinsă a acestui război din cauza problemelor economice. Recomandarea noastră ar fi să oprim procesul de sancţionare”, a declarat Balazs Orban într-un interviu acordat Reuters.

Ungaria, țară dependentă de gazul şi petrolul din Rusia, s-a opus de la bun început sancțiunilor pe care Uniunea Europeană le-a aplicat Rusiei odată cu începerea războiului.

„În prezent, ceea ce experimentăm este că, cu cât acceptăm mai multe sancţiuni, cu atât ne aflăm într-o stare mai proastă. Iar ruşii? Da, îi doare şi pe ei, dar supravieţuiesc. Şi, ceea ce este şi mai grav, continuă în Ucraina”, a spus Balazs Orban, scrie Agerpres.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Uniunea Europeană a adoptat şase pachete de sancţiuni la adresa Rusiei.

Consilierul premierului ungar este de părere că UE ar trebui să îşi schimbe tactica.

„Am ajuns într-un punct în care ne dăm seama că am urmat strategia timp de patru luni, avem nişte realizări, dar dacă vom continua la fel, conform unei gândiri rezonabile, va sfârşi prost pentru Europa. Deci trebuie să ne gândim la ceva. Negocieri, încetare a focului, pace. Diplomaţie. Aceasta este soluţia noastră”, a spus Balazs Orban.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO