Un medic pensionar din Oradea a murit în timpul gărzii. Apelul disperat al colegilor

08-06-2019 10:04

medici, operatie

Medicul Livia Davidescu, din Craiova, a anunțat pe Facebook că lista medicilor decedați în timpul gărzilor se prelungește, după ce Ştefan Quai, ieșit la pensie, a murit vineri.

Livia Davidescu atrage atenția Ministerului Sănătății asupra condițiilor în care muncesc medicii în România, întrebându-se câți trebuie să mai moară pentru ca "interesele acestora să fie apărate".

„Colegul Ştefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (şi-a amenajat spaţiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toţi lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP. Abia ieşise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai liniştit şi pentru a se putea ocupa mai mult de nepoţi. Să-l ierte D-zeu şi să-l odihnească!", este mesajul primit de Livia Davidescu de la un alt medic, Valentin Pantea.

Medicul primar din Craiova a atras atenția și în trecut privind condițiile în care muncesc medicii, ea publicând, în 2018, o listă cu peste 40 de doctori care au murit în timpul gărzilor.

Potrivit Mediafax, și colegii medicului din Bihor au scris un mesaj emoționant pe Facebook: "Ştefan Quai învăţase de mult să lupte, de când, obligat să fie pe cont propriu, a trebuit să supravieţuiască. Nu să prospere. Să se adapteze la ziua de mâine, când ea nu semăna niciodată cu ziua de azi. Douăzeci de ani a luptat aşa. Iar lupta şi-a luat obolul. Acum se odihneşte, în sfârşit. În pace. Nu, nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaştere, pentru puţin sprijin. Şi, uneori, chiar lupta pentru a fi lăsat în pace”.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Facebook.com


VIDEO PROTVPLUS.RO