Un copil de 7 ani a ajuns la spital cu degetele amputate într-un accident casnic


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 14:09
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 13:11
Categorie: Stiri actuale

Intervenţie dificilă în cazul unui băieţel de şapte ani din Sibiu, care a ajuns la spital cu degetele amputate în urma unui accident casnic.

Copilul a fost dus de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde o echipă de chirurgi a început o operaţie contra cronometru de replantare a degetelor. Intervenţia a durat şapte ore şi a fost un succes.

Băieţelul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, unde medicii au decis să intre imediat în sala de operaţii. A început lupta contracronometru pentru salvarea degetelor rupte.

Dr. Dorin Dorobanţu, şef chirurgie plastică: "Am avut o urgenţă la un accident casnic la un copil de şapte ani, degetele doi trei şi amputație la degetul patru. A fost o intervenţie de replantație al degetelor doi trei şi reconstrucţie la degetul patru. Evoluează bine, dedgetele sunt viabile."

Medicii spun că intervenţia a fost foarte dificilă şi asta pentru că pacientul este un copil.

Dr. Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică: "A fost intervenţie dificilă datorită vârstei copilului şi datorită calibrului vaselor care a fost foarte mic, efectuându-se cu microscop şi cu ajutorul lupelor chirurgicale. Intervenţia a durat 7 ore şi a fost realizată de medici de chirurgie plastică."

Acum băieţelul se află la secţia de terapie intensivă a spitalului din Târgu Mureş. Din păcate, mama lui nu poate să fie alături de el, deoarece îşi creşte singură copiii, iar în afară de băiatul accidentat mai are acasă nouă copii, dintre care cel mai tânăr abia a împlinit o săptămână.

Medicii încercă acum să găsească soluţii pentru că băieţelul să aibă parte şi de tratament de recuperare post operatorie.

Copil de 3 ani cu arsuri pe 70% din suprafața corpului, plimbat între spitale
Mărturia tatălui bebelușului mort după dezinsecție, la Timișoara:
O femeie și-a pus fiul de 6 ani la volanul mașinii. Au mers cu 130 de km/h
VIDEO PROTVPLUS.RO