Legatura dintre barbatul impuscat de sapte ori si un politist banuit de furt, ramas fara pistol

×
Codul embed a fost copiat

Romania se indreapta cu pasi repezi catre o tara in care primeaza legea junglei. Luni noapte, la Pitesti, un barbat de 36 de ani a fost executat in plina strada si nimeni nu a vazut nimic.

Sapte gloante a tras asasinul si mai mult decat atat, exista inclusiv suspiciunea ca arma de calibrul 9 milimetri i-ar fi apartinut unui politist. De altfel, victima figura ca martor, intr-un dosar de furturi de masini, in care este cercetat agentul in cauza.

Sapte impuscaturi au rasunat in noapte. Cateva minute mai tarziu, un trecator gaseste cadavrul victimei si da alarma la 112. Cei de la ambulanta n-au avut cum sa-l mai ajute pe barbatul de 36 de ani, executat pur si simplu pe strada.

Dan Manu, sef SML Arges: "Are sapte impuscaturi, in mana in picior si piept. A tras in el de aproape."

Dupa urmele de la fata locului, procurorii au conturat din prima un scenariu al crimei. Sunt aproape convinsi ca asasinul si-a premeditat fapta.

Citește și
cristian cioaca
Cioaca ramane in arest. Avocata: Elodia a fost cautata in baza informatiilor de la clarvazatoare
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

In prima faza, ca sa nu il vada nimeni, s-a asigurat ca lucreaza in bezna. Cablurile de la stalpul care alimenteaza cu energie electrica zona in care a fost gasita victima au fost taiate. Mai mult, ca sa nu dea gres, asasinul a folosit un pistol cu glont.

Procuror Ion Anghelescu, Parchetul de pe langa Tribunalul Arges: "Arma pare a fi de calibrul 9. Au fost fata in fata sau cel putin intr-o pozitie de felul acesta."

La scurt timp, anchetatorii au ajuns si la un prim suspect, iar cei de la trupele speciale i-au pazit locuinta toata noaptea. Inchis in casa, respectivul a sunat la Stirile ProTV, ca sa isi spuna varianta.

Ion Paun, suspect: "Am avut o altercatie cu baiatul asta acum trei zile. A sarit cu zece insi pe mine, m-a amenintat de copil, de familie. Eu vand autoturisme, habar nu am.  Am fost acasa."

Insa scenariul anchetatorilor este cu totul altul. Barbatul executat era martor intr-un dosar de furt de autoturisme, iar cei cercetati sunt Ion Paun, adica suspectul principal si un agent de politie de la Sectia 14 din Bucuresti.

Ion Paun: "Nu am nicio implicare, am fost prieten cu el, dar nu am nicio treaba cu el."

Atat Ion Paun, cat si politistul au fost audiati marti de procurori.
Anchetatorii au informatii potrivit carora agentul, victima si Paun faceau impreuna afaceri cu masina la mana a doua.

Asadar, suficient de apropiati incat victima, dar si celalalt barbat sa stie ca politistul a declarat la un moment dat ca i-a disparut pistolul.

Alin Toma, agent de politie: "In 2011, mi-am cumparat un pistol. In septembrie, mi-a fost spart apartamentul si mi-a fost furat. Din nefericire, nu am amprentat-o.  Eram singur acasa, locuiesc cu mama, mama era la servici. Nu am alibi".

Coincidenta sau nu, arma folosita acum, pare sa fie cea declarata drept furata de catre politist. Acelasi politist are insa anumite probleme cu legea. Colegii sai inca il cerceteaza intr-un dosar in care este banuit ca ar fi furat un BMW X6.

Cronologia evenimentelor, marti, 4 iunie 2013:

ora 13:00 Politistul din Bucuresti se cunoste cu suspectul, pentru ca ar fi cumparat, se pare, de la el o masina de teren de lux. Este posibil ca atunci, arma lui sa fi disparut.

ora 10.00 Surse citate de Mediafax sustin ca barbatul impuscat era martor intr-un dosar in care principalul suspect in cazul acestei crime si politistul din Bucuresti (care este audiat astazi in acest caz) sunt cercetati intr-un dosar privind furtul unei masini.

ora 09:30: Un politist din Bucuresti si o alta persoana sunt audiati, marti, la sediul Parchetului Tribunalului Arges, in cazul barbatului impuscat mortal in strada, la Pitesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, politistul audiat este din Bucuresti si lucreaza ca subofiter la Sectia 14 Politie. Anul trecut, el a reclamat ca arma personala, un pistol de calibru noua milimetri, cumparat in 2011, i-a fost furata din casa.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, politistul din Bucuresti era prieten cu victima si vindeau impreuna masini. Cealalta persoana audiata este un barbat din Pitesti, suspectat ca ar fi tras sase gloante in victima.

La scurt timp, un barbat de 36 de ani a fost gasit fara suflare in plina strada.  Corpul lui era ciuruit de gloante, spun politistii, care au stabilit ca asasinul a tras cu o arma de calibrul 9 milimetri.

Anchetatorii au un cerc de suspecti, iar printre ei se afla si un tanar cu care victima ar fi avut o altercatie in urma cu trei zile.

Impuscaturile s-au auzit cu putin timp inainte de miezul noptii. Nimeni nu si-a dat insa seama ca ar putea fi vorba de focuri de arma. La cateva minute, un trecator a gasit cadavrul victimei si a dat alarma la 112.

ucis pitesti 2
"Eram la televizor si s-a auzit o serie de 3 pocnituri, la urma o serie de 2, altcineva spune ca a fost o serie tot de 3. Am auzit ca e cazut cineva...", a spus un martor

Un tanar a declarat:
- L-a impuscat in piept...
- Il amenintase cineva?
- Un baiat.
- Pentru ce-l amenintase?
- L-a impuscat cu pistolul...
- Pentru ce-l amenintase? De ce se certau?
- Nu stiu...

Un echipaj de la ambulanta a incercat sa-i acorde victimei primul ajutor, insa trupul era plin de rani, spun medicii.

"Este decedat, probabil prin impuscare, multiple plagi.", a declarat Adriana Tocaci de la serviciul de ambulanta Arges.

Dupa urmele de la fata locului, procurorii au reusit sa faca si un prim scenariu al crimei. Cel mai probabil, cred ei, asasinul si-a urmarit victima, iar in momentul in care a ajuns in apropierea blocului a tras mai multe focuri de arma si l-a nimerit in piept.

"Rezulta ca s-au tras mai multe focuri cu o arma. Pare a fi de calibrul 9. Au fost fata in fata sau cel putin intr-o pozitie de felul acesta...", a declarat Ion Anghelescu, Parchetul de pe langa Tribunalul Arges.

ucis pitesti 3
Anchetatorii au si-un prim suspect, iar cei de la trupele speciale i-au pazit locuinta toata noaptea. Ar fi un barbat care, acum doua zile, ar fi primit - dupa spune el - o bataie crunta de la victima.

"Am avut o altercatie cu baiatul asta acum trei zile, a sarit cu 10 insi pe mine, m-a amenintat de copil, de familie. Nu am legatura cu acest incident, eu sunt acasa... Habar nu am! Nu stiu despre ce vorbiti... Doamneeee, va dati seama...., eu vand autoturisme, habar nu am ... Sunt acasa cu familia mea, cu copilul meu, cu sotia... Mai devreme am fost acasa, doamna, acasa...", a declarat suspectul.

Politistii l-au invitat azi noapte pe suspect la politie, insa el a refuzat sa mearga atata vreme cat anchetatorii nu aveau pe numele lui un mandat de aducere.

Pe de alta parte, criminalistii au ridicat de la fata locului foarte multe probe, care ar putea sa-i conduca spre autorul sangeroasei fapte.

Au fost prelevate mai multe urme, dar si tuburi de cartuse. Asa au reusit procurorii sa stabileasca faptul ca suspectul a folosit o arma letala, cu calibrul de 9 milimetri.

Ancheta este destul de grea avand in vedere ca nimeni nu a vazut nimic, iar oamenii care au auzit focurile de arma au reactionat destul de tarziu. Abia cand un trecator i-a gasit trupul victimei, a fost anuntata si politia.

Zeci de politisti au fost mobilizati la fata locului si fiecare centimetru de pe o zona vasta a fost cercetat, in cautarea pistolului sau a altor indicii care i-ar putea duce la faptas. Ancheta este insa in plina desfasurare.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Imaginile cu care Cioaca incearca sa arate ca nu el a ucis-o pe Elodia. Clipul prezentat in instanta
Imaginile cu care Cioaca incearca sa arate ca nu el a ucis-o pe Elodia. Clipul prezentat in instanta

Curtea de Apel Pitesti a admis vineri, 31 mai, recursul lui Cristian Cioaca referitor la masura arestarii preventive si a dispus ca Tribunalul Arges sa analizeze daca fostul politist ramane sau nu in arest.

Cioaca ramane in arest. Avocata: Elodia a fost cautata in baza informatiilor de la clarvazatoare
Cioaca ramane in arest. Avocata: Elodia a fost cautata in baza informatiilor de la clarvazatoare

Fostul politist Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, ramane in arest, au decis, vineri, magistratii Curtii de Apel Pitesti, decizia acestora fiind definitiva.

Cristian Cioaca s-a intors dupa gratii. Procesul, amanat din cauza absentei avocatilor
Cristian Cioaca s-a intors dupa gratii. Procesul, amanat din cauza absentei avocatilor

Sosit plin de speranta la Curtea de Apel din Pitesti, Cristian Cioaca s-a reintors dupa gratii fara sa fi avut posibilitatea sa le ceara magistratilor eliberarea sa din arest.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.