Un bărbat a murit, iar fiul său de 15 ani este grav rănit după ce au căzut de pe versanți în Făgăraș

Ultima actualizare: 16-11-2020 13:51

Tragedie în munţii Făgăraş. Un bărbat de 42 de ani şi-a pierdut viaţa, iar fiul său de 15 ani este grav rănit după ce au căzut pe unul dintre versanţii vârfului Viștea Mare.

Băiatul a fost luat de pe munte cu ajutorul unui elicopter, iar trupul tatălui său va fi recuperat în cursul zilei de azi.

Deocamdată nu se ştie cum de au căzut amândoi turiştii deodată. Este posibil ca unul dintre ei să fi încercat să-l prindă pe celălalt şi să fi fost antrenat în cădere. Cert este că muntele era acoperit cu o pojghiţă subţire şi invizibilă de gheaţă.

Alţi turişti aflaţi pe traseu au sunat la 112, iar la fața locului au fost trimise echipe mixte de la salvamont şi jandarmeria montană. Adolescentul are leziuni la coloană vertebrală şi a fost preluat de un elicopter SMURD.

Trupul neînsufleţit al bărbatului umeaza să fie coborât de pe munte astăzi. Săptămâna trecută un alt bărbat şi-a pierdut viaţa într-un accident asemănător, tot în zona Viștea Mare. Salvatorii îi atenționează pe turiști că, deşi terenul pare uscat, stâncile sunt acoperite de polei, ceea ce necesită echipament de iarnă

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO