Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit. Pilotul a supraviețuit, dar elevul său nu

Dată publicare: 21-02-2019 16:29
Dată actualizare: 21-02-2019 21:35


S-au derulat scene şocante în apropiere de Aeroportul Utilitar Tuzla.

Un avion de mici diminensiuni, care făcea un zbor-școală, s-a zdrobit de sol, după ce pilotul a încercat o aterizare forţată, pe un câmp. Cel care lua lecţii, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a pierit în aparatul de zbor. Pilotul a fost transportat la spitalul din Constanța.

Cei care investighează incidentul aviatic nu pot spune deocamdată ce s-a întâmplat în zbor şi ce l-a determinat pe pilot aterizeze forţat pe câmp.

Avionul implicat în accident - de tip DA42 - avea două motoare şi era fabricat în Austria. Experţii îl considera unul dintre cele mai sigure.

Pe de altă parte, pilotul care era la manşă este unul dintre cei mai experientati profesori de la Tuzla.

În urma impactului cu solul, aparatul de zbor s-a făcut ţăndări şi două echipaje SMURD, unul de la Ambulanţă şi un elicopter de salvare au fost trimise în ajutorul victimelor.

Pilotul a fost scos în viaţă din epava distrusă şi dus de urgenţă, cu elicopterul, la Spitalul Judeţean din Constanța.

Conform Serviciului de Ambulanţă, instructorul de zbor a suferit un traumatism cranian, un traumatism abdominal şi fracturi de membre.

Elevul lui de 50 de ani a suferit răni grave şi nu a mai putut fi salvat. Bărbatul - spun cei care l-au cunoscut - era navigator şi mai zburase câteva ore înainte.

Accidentul este investigat de autoritatea aeronautică.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO