Turiștii sunt așteptați în weekend și la munte. Surpriza acestui sezon este că încă se schiază în condiții bune, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mulți ani pentru această perioadă. Așa că iubitorii sporturilor de iarnă au profitat și sunt deja pe pârtie.

În Masivul Postăvaru soarele a strălucit vineri. Pe 3 mai se va încheia unul dintre cele mai lungi sezoane de schi. Prilej de bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarnă care au ocazia să sărbătorească 1 Mai și Paștele pe pârtie. Pentru ei vacanța a început deja.

Bărbat: Ne bucurăm că mai avem încă zăpadă, chiar dacă s-a mai încălzit.
Reporter: Deci o să fii categoric pe pârtie de Paște?
Bărbat: Da, da”.

Bărbat: ”Super fain, mă relaxează întru totul, e tot ce mi-aș dori să fac dacă aș putea zilnic, fără nicio îndoială”.

Pe aceste tinere nu le-a ispitit ideea de a merge la mare.

Tânără: ”Numai la mare am fost de fiecare dată în Vama pe vremea asta, e bine să schimbăm peisajul”.

Tânără: ”Mi s-a propus să merg la mare, dar nu cred că pot renunța la munte”.

 

Încă mai sunt locuri de cazare în Poiana Brașov

 

Pe măsură ce cobori pare că schimbi anotimpul și în stațiune e iz de primăvară. La acest hotel, au sosit primii turiști pentru sejurul de Paște.

Bărbat: ”Noi suntem vechi turiști în Poiana Brașov, de vreo 30 de ani. Muntele e mult mai frumos, nu spun că nici marea nu e frumoasa, că fiecare are frumusețea ei”.

Dacă nu v-ați făcut planuri, să știți că încă mai găsiți locuri de cazare în Poiana Brașov. Hotelierii își așteaptă turiștii cu oferte speciale de Paște.

Gabriel Roșca: ”Un pachet de 4 zile, 3 nopți de cazare, 2 persoane începând de la 2.250 lei, 5 mese incluse și preparate tradiționale românești, am pregătit miel, drobul este gata, cozonacii sunt gata”.

Alin Aelenei: ”Prețurile încep de la 700 de lei pe noapte cu acces la mic dejun și facilitățile hotelului deschise și permise în perioada asta până la 1.100-1.200 lei”.

 

Zăpadă și vreme frumoasă la munte

 

De dimineață, Drumul Național 1 a fost aglomerat, iar coloana de mașini s-a mișcat foarte greu, astfel încât distanța dintre București și Brașov a fost parcursă în 4 ore. După-amiază însă traficul s-a relaxat și au mai apărut blocaje de scurtă durată doar prin stațiunile de pe Valea Prahovei.

Turiștii sunt așteptați la munte cu zăpadă și vreme frumoasă. Chiar dacă este permis un grad de ocupare în hoteluri de 70 %, trebuie să știți că nu s-au ocupat toate locurile în caz că vă planificați o escapadă pe ultima sută de metri.

Hotelierii iau toate măsurile necesare pentru un sejur în siguranță. Țineți cont însă că nu sunt permise petrecerile și dansul. În restaurante mesele sunt distanțate, iar la cererea clienților mâncarea se poate servi și în cameră.

Și dacă ajungeți și pe pârtie trebuie să știți că restricțiile sunt mai blânde. Acum puteți servi la terase alcool și alte produse, verificați însă rata de incidență. Dacă este sub 3,5 la sută pot fi ocupate 70 % din locuri, în caz contrar numai 30 %.