Poliţia Română: 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi zilnic în stradă pe perioada sărbătorilor Pascale

Dată publicare: 29-04-2021 18:32
Dată actualizare: 29-04-2021 19:58


Urmează câteva zile în care ne vom dori cu toţii să ajungem măcar la rude dacă nu cumva la munte sau la mare.

Deja drumurile naţionale şi autostrăzile s-au aglomerat cum n-au mai fost de luni de zile, iar poliția a anunțat că va disponibiliza aproximativ 10.000 de polițiști la nivel național.

În perioada 30 aprilie – 3 mai pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în proximitatea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane, aproape 10.000 de polițiști vor acționa, la nivel național, cu 4.518 autospeciale, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, piețe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice, zonele de agrement și spre punctele de trecere a frontierei.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice, precum și pe cele ce fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate, se mai arată în comunicat.

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la aceste manifestări religioase, vor fi angrenați 5.623 de polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO