Turiști blocați în Salina Turda, la zeci de metri înălțime. Pompierii au intervenit de urgență


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 06 Aprilie 2018 16:13
Categorie: Stiri actuale

Momente de panică pentru 19 turişti care se aflau în Salina Turda. Roata mare din mina Rudolf s-a blocat în timp ce ei erau la o înălţime de câţiva zeci de metri.

Problemele au apărut la una dintre gondolele în care nu se afla niciun turist şi a cărui uşă rămasă deschisă a lovit alte echipamente.

În mină au ajuns de urgenţă mai multe echipaje SMURD, angajaţii de la Salvamont, dar şi pompierii, pentru a le oferi turiştilor primul ajutor.

Cei 19 turişti, 7 copii şi 12 adulţi se aflau în Roata Panoramică şi după doar câteva minute, una dintre gondolele care care nu era închisă corespunzător a început să lovească cu uşa alte dispozitive din zonă. Angajaţii salinei au oprit roata şi au chemat ajutoare pentru că înălţimea la care au rămas blocaţi turiştii era considerabilă. 

Roata are o înălţime de 20 de metri. Pompierii veniţi de urgenţă împreună cu mai mulţi salvamontişti au intervenit prompt şi i-au coborât în siguranţă pe turişti cu ajutorul unei scări impresionante.

Nu este primul incident de acest fel. În urmă cu câţiva ani, 12 turişti au rămas blocaţi timp de două ore în aceeaşi Roată Panoramică, după o problemă apărută la un braţ al uneia dintre gondole.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Salina Slănic Prahova, închisă pentru public după accidentul de microbuz
Primele concluzii în cazul accidentului de la Salina Prahova: șoferul ar fi avut viteză prea mare
Microbuz plin cu turiști străini, implicat într-un accident la Salina Slănic
VIDEO PROTVPLUS.RO