Trei bărbați prinși sub pământ într-o comună din Dâmbovița. Colegii au săpat și cu mâinile goale pentru a-i salva

Ultima actualizare: 18-07-2020 17:27
branistea mal pamant

Tragedie pe un șantier din localitatea Braniștea, județul Dâmbovița. Un muncitor de doar 20 de ani a murit, iar alți doi, de 16 și 26 de ani au fost scoși în stare gravă după ce au fost prinși sub un mal de pământ.

UPDATE Cei trei tineri lucrau la rețeaua de canalizare a comunei, iar la un moment dat pământul s-a prăbușit peste ei și i-a îngropat.

A urmat o misiune grea pentru echipajele de la descarcerare, pompieri și ambulanță.

Salvatorii au apelat la un excavator, iar colegii muncitorilor au săpat chiar cu mâinile goale pentru a-i salva.

Cei doi răniți au fost transferați la spitale din Capitală pentru îngrijiri, unul dintre ei cu un elicopter SMURD.

Inspectorii de muncă au deschis o anchetă și urmează să stabilească dacă au fost respectate normele de securitate și protecție ale muncii.

De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un bărbat de 16 ani a fost îngropat până la nivelul brâului. El a fost declarat conștient și cooperant de echipajele de intervenție.

Un bărbat de 26 ani a rămas îngropat până la nivelul umerilor, cu semne vitale, în timp ce un bărbat de 20 ani a fost îngropat până la nivelul capului. Acesta nu prezenta semne vitale.

Pentru extragerea persoanelor și pentru acordarea asistenței medicale de urgență se acționează cu 2 echipaje de descarcerare, 2 containere multirisc, 3 ambulanțe din cadrul serviciului județean de ambulanță Dâmbovița, 1 elicopter SMURD și 3 buldoexcavatoare, potrivit ISU Dâmbovița.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO