Traficul pe Transalpina, inchis dinspre Ranca spre Sebes din cauza inrautatirii vremii

Ultima actualizare: 03-10-2013 06:54
Transalpina

Traficul pe Transalpina a fost inchis pe tronsonul dinspre Ranca spre Sebes din cauza vremii nefavorabile, in timp ce tronsonul alpin aflat in judetul Alba, care este mai usor accesibil, ar urma sa mai ramana deschis circulatiei pana in 15 noiembrie.

Seful Sectiei Drumuri Nationale din Gorj, Ion Tudor, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca traficul rutier pe Transalpina dinspre Ranca spre Sebes a fost inchis, luni, urmand sa fie redeschis in primavara.

Masura a fost luata ca urmare a inrautatirii vremii si in special din cauza cetii dense, marti urmand sa fie instalati parapeti pentru blocarea traficului si in zona Obarsia Lotrului, care permite accesul turistilor pe Transalpina dinspre Voineasa, respectiv Petrosani.

"Sunt conditii din ce in ce mai dificile, ceata este foarte densa, vizibilitatea este extrem de scazuta, iar soferii vin in continuare cu cauciucuri de vara. Temperaturile scad si ele pana la limita inghetului si, in consecinta, pentru a evita niste evenimente nedorite, am luat, ca si in alti ani, decizia de a inchide circulatia pe perioada sezonului rece pe Transalpina. Marti ii vom informa si pe ultimii ciobani ramasi pe munte ca trebuie sa coboare si apoi vom pune parapeti si in zona Obarsia Lotrului, dupa care, pana la primavara, soseaua ramane inchisa", a afirmat Ion Tudor.

Soferii care vor urca pe Transalpina pe portiunea aflata in judetul Gorj vor avea acces doar in statiunea Ranca, soseaua incepand din localitatea Bengesti Ciocadia, situata la circa 15 kilometri de orasul Novaci. Accesul este permis doar pana la ultimele cabane din statiune, asa cum se intampla in fiecare iarna, la Ranca ningand pentru prima data in urma cu doua saptamani, cand, pentru o noapte, traficul a si fost inchis pe Transalpina pentru a se evita producerea unor accidente.

Pe de alta parte, pe tronsonul alpin aflat in judetul Alba circulatia este programata sa se inchida din 15 noiembrie.

Seful Sectiei Drumuri Nationale Alba, Liviu Hondola, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca drumarii vor inchide circulatia pe Transalpina - pe tronsonul alpin aflat in judetul Alba - din 15 noiembrie si pana in 15 martie 2014, perioada in care circulatia in zona nu se poate desfasura in conditii de siguranta din cauza vremii.

Hondola a spus ca datele de inchidere si de redeschidere a circulatiei pe Transalpina pot fi modificate in functie de conditiile meteorologice.

"Am putea inchide circulatia si mai devreme, cum s-a intamplat anul trecut. Anul trecut, am inchis circulatia dupa 1 noiembrie si am redeschis in aprilie. Pana acum nu au fost probleme. In Alba inchidem traficul de la kilometrul 69 din zona Curpat - Tartarau", a spus Liviu Hondola.

Hondola a adaugat ca tronsonul din Transalpina aflat in judetului Alba este mai usor accesibil decat cel din Gorj, astfel incat si perioada in care cele doua portiuni sunt inchise difera.

Potrivit sursei citate, in aceasta perioada se poate circula pe tronsonul alpin din judetul Alba, insa soferilor li se recomanda prudenta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO