The Wine Festival of Romania. Bucurestiul este in acest weekend capitala vinurilor romanesti
Bucurestiul a fost sambata capitala vinurilor romanesti.
Licori importante autohtone sau din Republica Moldova au fost prezentate la "The Wine Festival of Romania". Experti somelieri au notat productiile vinificatorilor nostri, in functie de calitatea lor, cu 3 sau 5 stele si le-au listat intr-un ghid special: "Cartea vinurilor".
Autoarea "Cartii vinurilor din Romania" spune ca a trebuit sa deguste peste 2.000 de vinuri. Un an intreg a pregatit aceasta carte, un ghid in romana si engleza cu unele dintre cele mai bune si mai cunoscute vinuri din tara noastra, dar si din Republica Moldova. Stie ca are o munca invidiata de multi.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Marinela Ardelean, autoare: "Nu se vede foarte mult si partea din spate, adica sacrificiile, munca, investitia atat fizica, cat si economica."
A fost ajutata de un grup de experti internationali, care au acordat vinurilor selectate de la 3 la 5 stele, in functie de calitatea lor. Ghidul este o adevarata enciclopedie pentru proprietarii de restaurante.
Liviu Popescu, chef: "- Pentru mine era o problema sa-mi alcatui meniul adecvat pentru vinuri si tot timpul trebuia sa caut producatori. Iti da posibilitatea de a intra in contact cu toti producatorii din Republica Moldova si Romania, de a face o comparatie intre preturi, de a descoperi cu ce se asociaza aceste vinuri si ce arome ne ofera."
O buna parte din vinurile prezentate in carte au fost degustate si la The Wine Festival of Romania. Doritorii au putut savura vinurile turnate in pahar, de pilda, cu acest Aerator Instantaneu.
George Ignat, enolog: "- Daca nu avem asa ceva, in momentul in care desfaceti o sticla de vin rosu, este bine sa asteptati o jumatate de ora, 45 de minute. Trebuie sa-i acordati un ragaz vinului."
Printre somelierii invitati de crame sa le prezinte productiile, l-am intalnit si pe actorul Cristian Gretcu. El sustine ca vinul trebuie sa fie consumat cu moderatie si umor.
Cristian Gretcu, actor: "- Poti si fara simtul umorului, dar este ca si cum ai incerca sa bei din aceasta sticla fara sa-i scoti dopul."
Cei care nu au stiut de eveniment, pot degusta vinuri si sa invete despre aromele lor si duminica, cand este ultima zi a festivalului organizat in Capitala.