România a trecut pragul de 60.000 de infectări. 448 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă

Ultima actualizare: 08-08-2020 20:06

România a trecut pragul de 60 de mii de infectări. Ultimele 24 de ore au adus pentru 1.350 de români confirmarea că sunt purtători ai virusului Sars-Cov-2.

448 de pacienţi sunt la Terapie Intensivă în stare critică. Într-o astfel de secţie a ajuns și o gravidă din Mureș pentru care medicii n-au mai putut face însă nimic. Fratele ei are la rândul lui o formă gravă de COVID-19, iar mama femeii s-a stins în urmă cu o săptămână din cauza infecției.

Femeia de 33 de ani era însărcinată în șase luni. Venise în țară din Spania, cu toată familia, acum o lună. Prima care s-a simțit rău a fost mama ei.

Cornel, unchiul femeii: "O durea puţin gâtul şi pe mama ei, sora mea, era un pic ea răcită şi sora mea a cerut să meargă la spital în Târnăveni şi fata asta a spus că vin şi eu, că sunt puţin răcita”.

Amândouă au fost testate, cu rezultat pozitiv. Mama a făcut o formă severă de COVID şi a murit, în urmă cu o săptămână.

Starea fiicei s-a agravat vineri, după șapte zile petrecute la Terapie Intensivă în Alba - acolo fusese transferată dintr-un spital din Mureș. Și fratele a trebuit internat, între timp, cu plămânii la pământ.

Cornel, unchiul femeii: ”Ieri seară deja au spus că e rău cu ea. Au fost răciţi, atât, şi mai are un frate care e în Mureş, într-adevăr, e un pic mai grav, că i-au fost afectaţi amândoi plămânii".

Silviu Tuzeș, medic şef, secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia: "La noi a ajuns o pacientă în vârstă de 33 de ani. Fiind confirmată cu bronhopneumonie bilaterală, infecţie cu Covid. Insuficieniență hepatică, şoc septic, insuficiență respiratorie. Am întubat-o şi am ventilat-o pe această pacientă s-au folosit ghidurile şi protocoalele de tratament conform specifice stării de Covid, însă, cu toate eforturile noastre, evoluţia a fost nefavorabilă”.

Femeia lasă în urmă alți doi copii, un băiat și o fată. Nu suferea de alte afecțiuni, iar medicii spun că în cazul ei, evoluția bolii a fost imprevizibilă.

De ieri și până astăzi, 42 de romani şi-au pierdut viața în lupta cu noul virus.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO