Tanarul disparut in Marea Neagra e in continuare de negasit. Sansele ca baiatul sa mai fie in viata sunt aproape nule
Andrei, tanarul care s-a aruncat in mare, la Constanta, bucuros ca o vede pentru prima data, n-a fost gasit nici pana acum. A intrat in valuri sa inoate, iar prietenii nu l-au mai vazut.
Are 25 de ani, este student in Bucuresti si era tare fericit cand a ajuns pe plaja.
Echipajele de urgenta l-au cautat pana tarziu in noapte si s-au intors si marti, dar fara niciun rezultat. Sansele ca baiatul sa mai fie in viata sunt aproape nule, spun salvatorii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Andrei e student in Bucuresti, iar luni a ajuns pentru prima data in viata la mare. De cum a sosit, i-a rugat pe cei doi prieteni care-l insoteau sa mearga mai intai pe plaja, sa vada marea. Cand au ajuns, s-a dezbracat imediat si s-a aruncat entuziasmat in apa foarte rece.
Prietena tanarului: “E cea mai vesela persoana in viata, de aia a si intrat in apa. Nu a consumat bauturi alcoolice, nu a fost niciodata deprimat, pur si simplu a intrat de bucurie in mare.”
Reporter: “Stia sa inoate?”
Prietena tanarului: “Foarte bine.”
Cei doi prieteni ai baiatului nu s-au incumetat sa intre in apa si l-au privit de pe mal. Iar cand nu l-au mai vazut, au sunat speriati la 112.
O salupa a Garzii de Coasta, o nava a Agentiei de salvare de vieti pe mare, precum si grupa de scafandri de la ISU au verificat zona in care a fost ultima data vazut tanarul. Cautarile s-au incheiat insa fara succes, luni seara, dupa lasarea intunericului. Dimineata, salvatorii au extins aria de cautare in zona de nord a plajei Mamaia.
Cautarile au fost ingreunate de curenti, dar si de temperatura scazuta a apei. Scafandrii ISU nu puteau sta in adancuri mai mult de o ora.
Colonel Adrian Hornea, sef grup scafandri ISU Dobrogea: "Este foarte dificil, deoarece curentul de fund este foarte puternic si bate dinspre sud, iar daca e sa fie ceva, este catre Navodari.”
Reporter: “Credeti ca pe o astfel de temperatura ar fi rezistat cineva?”
Colonel Adrian Hornea: “Nu, nicidecum."
La pranz, echipajele Garzii de Coasta au primit o avertizare de furtuna pe mare si au fost nevoiti sa opreasca din nou cautarile si sa se retraga.
Andrei e din Baia Mare si invata in Bucuresti. Baiatul nu a avut o viata usoara. Tatal lui e plecat din tara de foarte mult timp, iar mama este bolnava. Cautarile vor fi reluate imediat ce vremea va permite interventia scafandrilor.