Sute de familii din București suferă de frig: ”Rușine, voi nu aveți copii acasă?”

×
Codul embed a fost copiat

Vine sau nu vine la noi, de Crăciun?! Asta se tot întreabă, de câteva zile, mii de bucureșteni. Și, nu, nu este vorba de persoană iubita, ci de apa caldă și căldura.

După ce, în urmă cu zeci de ore, o avarie la rețeaua RADET a lăsat 30 la sută din Capitală fără agent termic, regia spune, încă o dată, că va remedia situația.

Sute de familii din București suferă de frig în aceste zile, din cauza unei avarii la RADET, la rețeaua principală de distribuție a agentului termic.

Duminică, administratorul special RADET, Alexandru Burghiu, a declarat că bucureștenii vor avea din nou apă caldă şi căldură, până duminică seara.

Cu toate acestea, în continuare, inclusiv luni, în sectoarele 2 şi 3 din Capitală zeci de blocuri nu au apă caldă şi căldură.

Citește și
calorifer
Furnizarea agentului termic, întreruptă în Capitală. Zonele afectate

Potrivit declarațiilor oficialilor RADET, avaria a afectat magistrala 2, care alimentează cu energie termică aproximativ 30% din municipiul Bucureşti.

Zeci de bucureșteni au trimis Știrilor Pro TV mesaje în care își manifestă nemulțumirile față de condițiile în care sunt nevoiți să trăiască în mijlocul iernii. Mulți se plâng de faptul că au copii care riscă să se îmbolnăvească din cauza lipsei căldurii și a apei calde.

Alexa M.:Locuim pe str. Calea Călărași sector 3 și de 2 nopți nu avem căldură și nici apă caldă. Pe site-ul RADET nu figuram că avarie. Sunând la ei pentru a sesiza problema, după 40 minute în care am așteptat la telefon și nu a răspuns niciun operator, telefonul s-a închis. Am apelat la cealaltă varianta a lor și anume dispeceri online. După o așteptare de 30 minute, operatorul îmi spune că la punctul nostru termic nu este nicio problemă, dar că totuși se va rezolva în această seară. Când am solicitat un număr de înregistrare și un răspuns la sesizarea mea, mi s-a comunicat că nu voi primi răspuns.”

Livius C : ”Bună ziua, Locuiesc în sos. Pantelimon 248-250, sector 2 Bucureșți. Vă informez că de aseară nu avem nici apă caldă și nici căldură. Oare acesta este 'cadoul' companiei Radet pentru noi de Crăciun? Numărul 0319442 pentru sesizări către Radet este nefuncțional, la nr. Tel Verde nu răspunde nimeni (toți operatorii sunt 'ocupați'), așa că va rugăm să dați dvs. o știre despre această situație, poate astfel vom afla și noi ce se întâmplă!”

Chirilă Z.: ”Bună ziua, numele meu este Chirilă Z. și locuiesc în București, sector 3. Nu îndrăzneam să va trimit acest mail, dar lipsa de profesionalism a celor de la RADET, sector 3, m-a determinat să fac acest lucru. De două zile nu avem apă caldă și căldură, stăm și tremurăm în casă, iar la numărul de urgență pentru avarii de la RADET nu răspunde nimeni. Am vrea și noi, umilii contribuabili de taxe și plătitori de facturi, să știm cât ar trebui să mai așteptăm până primim un răspuns sau până se remediază ce o fi de remediat.”

De asemenea, bucureștenii nemulțumiți au lăsat mesaje și pe pagina de Facebook a companiei RADET.

Anne Marie:Afară sunt 7°C, iar noi nu avem căldură și apă caldă. Vă bateți joc de noi. Ceea ce faceți este genocid. Un bebeluș de 7 luni va mulțumește. Abia aștept vara ca să mă debranșez”

Rodica F.: ”Băi, nesimțiților, cât va mai bateți joc de oameni? E FRIG ÎN CASE!!!!!! Ce naiba faceți? Sunteți iresponsabili, incompetenți și criminali!”

Ana B.: ”Băi fraților, nu sunteți sănătoși la cap, în pragul sfintelor sărbători să lăsați tot sectorul 2 fără căldură. Am un bebeluș de 4 luni în casă, voi n-aveți nici un D-zeu. Să vă fie rușine, voi nu aveți copii acasă? Așa de rău am ajuns în țara asta. Ăsta este genocid și bătaie de joc, dacă la noi nu vă gândiți, măcar la copii gândiți-vă. Este inuman ce faceți, fără apă caldă și căldură, abia aștept să mă debranșez, rușineeeee”.

Daniela D.:Respectați-va contractele! Sectorul 3, Cal. Călărași, de zile întregi fără apă caldă și căldură! E iarnă, incapabililor, și ne îmbolnăvim în casă!! Vin sărbătorile și nu putem spăla o cratiță, că-ți îngheață mâna. La ultimul etaj vine apa caldă la 30 de minute de ținut robinetul deschis! Paraziților! Voi cei ce țineți de "scaune", dați-vă "greutatea" la o parte și cărați-vă. Demisia! Sărbători înghețate vă doresc!”

Cornelia H.: ”Aloooooo!!!!! Ați spus că la ora 12 vom avea căldură !!!!- sector 2!!!! Rușineeeeeeee!!!!!!!! Copilul meu de 4 luni strănută într-una !!!!! Nesimțiților !!!!!!!!!!!!!!”

Reprezentanții RADET au precizat, luni, pentru Știrile Pro TV, că - la orele prânzului - doar 10 % dintre bucureșteni mai erau afectați de aceste probleme, urmând ca seara să mai fie 5 % sau chiar mai puțin de atât. Ei au promis din nou că ”în câteva ore” vor fi remediate și celelalte probleme.

Pe de altă parte, luni, la ora 14.00, site-ul RADET nu mai funcționa. 

 

 

Citește și...
Avarie RADET în sectoarele 2 şi 3. Când ar putea avea oamenii din nou căldură şi apă caldă
Avarie RADET în sectoarele 2 şi 3. Când ar putea avea oamenii din nou căldură şi apă caldă

O mare parte din Capitală este afectată în acest week-end de o avarie la reţeaua de distrubiţie a agentului termic.

Furnizarea agentului termic, întreruptă în Capitală. Zonele afectate
Furnizarea agentului termic, întreruptă în Capitală. Zonele afectate

Agentul termic a fost oprit în cursul zilei de marţi la 25 de imobile din Sectorul 1, la 26 din Sectorul 3 şi 12 din Sectorul 6, din cauza unor avarii, a informat RADET.

Când va da RADET drumul la căldură. Duminică încep probele
Când va da RADET drumul la căldură. Duminică încep probele

RADET va începe duminică, de la ora 22.00, probele la cald, având în vedere că se anunţă temperaturi mai scăzute în perioada următoare.

Anunțul făcut de RADET privind reţeaua de termoficare. Când vor da drumul la căldură
Anunțul făcut de RADET privind reţeaua de termoficare. Când vor da drumul la căldură

RADET a anunţat, luni, că încărcarea instalaţiilor a fost finalizată, reţeaua de termoficare fiind pregătită pentru noul sezon de încălzire 2018-2019, iar echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent.

Recomandări
Sindicaliştii din educaţie resping oferta Guvernului. Greva continuă
Sindicaliştii din educaţie resping oferta Guvernului. Greva continuă

Sindicaliştii din Educaţie, care au avut o nouă rundă de negocieri la Palatul Victoria, au transmis că angajaţii din teritoriu resping oferta Executivului, iar greva va continua. 

Moldova, mai aproape de UE. Maia Sandu: „Summitul european găzduit de Chişinău semnalează unitatea în faţa războiului Rusiei”
Moldova, mai aproape de UE. Maia Sandu: „Summitul european găzduit de Chişinău semnalează unitatea în faţa războiului Rusiei”

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, miercuri, că summitul Comunităţii Politice Europene, găzduit joi de ţara sa, va transmite un mesaj ferm de pace şi de condamnare a invaziei Rusiei în Ucraina vecină.

Forţele Aeriene Române au interceptat o aeronavă militară rusă în apropierea spațiului aerian al Țărilor Baltice
Forţele Aeriene Române au interceptat o aeronavă militară rusă în apropierea spațiului aerian al Țărilor Baltice

O aeronavă militară de transport rusă a fost interceptată, marţi, de către Forţele Aeriene Române, care se aflau în misiune de poliţie aeriană în regiunea Ţărilor Baltice.