"SUA se asteapta sa continuam lupta impotriva coruptiei". Ce a discutat Dacian Ciolos cu vicepresedintele SUA, la Washington

25-05-2016 12:39

Dacian Ciolos s-a intalnit la Washigton cu vicepresedintele Statelor Unite. "Se asteapta sa continuam lupta impotriva coruptiei si sa facem mai eficienta administratia publica" a declarat premierul dupa discutia cu Joe Biden.

Dacian Ciolos a vorbit cu oficialii americani si despre infiintarea unei flote la Marea Neagra.

Romania va cere la sumitul Nato din aceasta vara infiintarea unei unitati militare pe teritoriul tarii noastre.

"Am solicitat si am obtinut sprijinul SUA si am obtinut promisiunea ca vom fi sustinuti pentru intarirea cooperarii la Marea Neagra, cooperare militara la nivel naval", a spus Ciolos.

Este de asteptat sa vina aici doua -trei mii de soldati straini pe teritoriul Romaniei, posibil cu tancuri si transportoare blindate.

Flota la Marea Neagra va fi compusa din nave de razboi romanesti, bulgaresti si turcesti, posibil si din alte tari NATO.

Intrevederea cu Joe Biden a avut loc în Roosevelt Room, o sala din aripa de vest a Casei Albe, si a durat aproximativ o ora si zece minute, desi fusese anuntata initial in program ca va fi de circa 30 de minute.

Americanii ne-au laudat pentru lupta impotriva coruptiei si reformele din justitie, dar au spus clar ca investitiile companiilor americane depind de continuarea progreselor.

"Se asteapta aici in SUA sa continuam lupta impotriva coruptiei si eficientizarea administratiei publice. Fara administratie publica eficienta nu numai ca o sa vina investitorii, ci ii fugarim", a mai spus Ciolos.

La Detroit seful guvernului a incercat sa-i convinga pe cei de la Ford sa creasca investitiile in fabrica de la Craiova in timp ce producatorul auto s-a plans de autostrazile din Romania.

Premierul discuta in Statele Unite si cu conducerea Exonn. Subiectul: rezervele de gaze din marea neagra si redeventele pe care le vor plati americanii statului roman. Dacian Ciolos mai are programate intalniri, cu Carlyle , unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, dar si cu producatorul de armament Lockheed Martin, de la care armata a cumparat radare la inceputul anului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO