Stare de alertă într-un avion Wizz Air. Pilotul a declarat „Mayday” în aer

×
Codul embed a fost copiat

A fost stare de alertă vineri seară, într-o aeronavă Wizz Air cu destinaţia Bucureşti. Pilotul a fost nevoit să declare stare de urgenţă, dramaticul MAYDAY, după ce în carlinga aparatele de bord au început să afişeze mai multe mesaje de atenţionare.

Avionul a fost aşteptat de echipaje medicale şi de pompieri, dar a aterizat în siguranţă. Tot vineri seară, o altă cursă Wizz Air a fost redirecţionată spre Bucureşti, după ce, din cauza vremii, nu a putut ajunge pe aeroportul din Constanța.

La ora 20:13 comandantul unei aeronave Wizz Air, care venea dinspre Catania, Italia, către Bucureşti a dat semnalul SOS.

Reprezentanţii companiei aeriene au declarat că ”aeronava (...) a afișat mai multe mesaje de atenționare în timpul zborului. Conform procedurilor de siguranță, comandantul zborului a declarat „MAYDAY" (procedură de urgență - n.r.) și a solicitat prioritate pentru aterizarea imediată pe aeroportul din București."

La ora 20:37, avionul a aterizat şi a fost întâmpinat de echipaje de intervenţie.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Pe aeroport s-a format dispozitivul standard, conform procedurii în vigoare, dispozitiv care a inclus şi ambulanţe şi pompieri", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

Pasagerii au fost debarcaţi, iar tehnicienii au început să verifice aeronava.

Au fost probleme şi pe aeroportul Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, din Constanța. Din cauza ceţii, un avion Airbus 320, cu 149 de pasageri la bord, care venea din Londra şi ar fi trebuit să aterizeze în jurul orei 21, a fost redirecţionat către Bucureşti.

Persoanelor care nu sunt din Constanța le-a fost asigurată cazarea pe timpul nopţii.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Avion Wizz Air întors la o oră după decolare la Sibiu din cauza unor probleme tehnice
Avion Wizz Air întors la o oră după decolare la Sibiu din cauza unor probleme tehnice

Un avion al companiei Wizz Air, care a decolat joi seară din Sibiu, cu destinația Londra, s-a întors pe aeroport după mai bine de o oră.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.